Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Kamperen tussen de boeken tijdens de Nacht van de Bibliotheek

Stel je voor: de hele nacht tussen de boeken onder het genot van mooie woorden en live muziek. Een stevig potje weerwolven onder flakkerend klaarlicht in de kapel. Spannende verhalen verzinnen. Een filmpje pakken in de bioscoop. Live Bach in het holst van de nacht. Speciaalbiertjes in het café met live muziek. Rode wijn en gedichten bij de open haard. Het kan tijdens de Nacht van de Bibliotheek (18+)! In de nacht van 24 op 25 maart kun je vanaf 21.00 uur ’s avonds tot 10.00 uur ’s ochtends een gevarieerd programma verwachten in de Bibliotheek Boxmeer én De Weijer.


De line-up is bekend

Op verschillende plekken in de Bibliotheek en De Weijer kun jij je laten verrassen! We trappen af met een heuse sneak pre-read van auteur Lykele Muus. Hij zit er namelijk tot over zijn oren in: zijn tweede roman We Doen Wat We Kunnen.


Je kunt ook terug (of alvast, of alweer, of eens) naar de collegebanken, maar dan met een biertje aan je zijde. Wetenschapper Roel Smeets gaat verhalen over FOUTE BOEKEN. Tijdens zijn kroegcollege bezoek je de duistere kant van de literatuur.


De sympathieke Mart Boumans verblijdt je onder de naam Slack Attack met zijn muzikale talenten. Hij zal je solo meer bieden dan solo je ooit geboden heeft! Met de band Cloud Cukkoo kun je je overgeven aan een wereld die beeft op dansbare ritmes, omringd door swampy sounds en zwoele vocalen. Maar ook de Indiepop liefhebber komt deze Nacht aan zijn trekken. Verwacht van Moon Moon Moon weemoedige melodieën in lijn van Belle & Sebastian en Sparklehorse. Meer van het klassieke genre? Stipt om 01.00 uur strijkt Trio Labda neer in de kapel van De Weijer en speelt de Goldberg Variaties van Bach op viool, altviool en cello.


Zangeres Loes Wijnhoven (Clean Pete) en gitarist Sam van Hoogstraten gaan een liefdevolle dialoog met elkaar aan bij het haardvuur van De Weijer. En je kunt ook zelf schrijven! Tijdens de Nacht werk je onder bezielende instructies van creatieve schrijvers Iona Daniel en Rineke Roosenboom aan een spannend kort verhaal.


De Naakte Waarheid kureert speciaal voor De Nacht van de Bibliotheek een guerilla programma. Verwacht verpletterende muziek en spannende teksten op de gekste plekken. In de filmzaal van De Weijer kun je doorlopend terecht voor de briljante creaties van jonge filmmakers binnen De Ontmoeting. En met DJ DRE-Z dans je tot in de late uurtjes!


’s Ochtends start je de dag flexibel en ontspannen met yoga. Om daarna, vanaf 9.00 uur, te genieten van een lekker ontbijtje!


Reserveer jouw tent

Dus slaap jij straks in één van onze 40 tweepersoonstentjes? Reserveer dan nu een slaapplek in een tentje voor twee en strijk je mooiste pyjama, want het kan gewoon: kamperen op deze sprookjesachtige locatie.


Tickets incl. ontbijtje kosten € 22,50, €20,- voor bibliotheekleden, en zijn te koop via www.bibliplus.nl, of kijk op www.deweijer.nl.

Momenten

24  zaterdag 24 maart 2018 om 21.00 uur
25  zondag 25 maart 2018 de hele dag

Website en social links

www.deweijer.nl

Adres

De Weijer

De Raetsingel 1

5831 KC Boxmeer