Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

NK Maasheggenvlechten 2018

Maasheggenvlechten, en met een grote groep vrijwilligers en vlechters heeft IVN De Maasvallei ook dit jaar weer een hoofdrol bij de organisatie. Op dezelfde locatie als in 2017!!


Het kampioenschap is opgezet om het oude ambacht heggenvlechten in ere te houden. Sinds mensenheugenis vormen de maasheggen de scheiding tussen kleine percelen weiland, en dat willen we zo houden. We proberen daarom ook burgers en bestuurders enthousiast(er) te maken voor beheer en behoud van de Maasheggen.


Ook dit jaar weer veel randactiviteiten voor het publiek. Men kan o.a. stands (IVN!) in de tent bezoeken, roodbonte koeien, trekpaarden en een hoefsmid zien.


Voor de kinderen is er ook van alles. Zij kunnen een iets leuks maken bij het jeugd-IVN, kalfjes aaien, broodjes bakken, wilgen vlechten, enz. Het kinderprogramma is altijd zeer uitgebreid, en veel scholen in de regio worden erbij betrokken.


Hoofdzaak zijn natuurlijk de vlechters die vechten voor de Gouden Hiep. Ongeveer 40 teams, meer dan 120 deelnemers, nemen een stuk heg onder handen, en werken volgens de Maasheggenstijl.

 

Kortom, meer dan voldoende redenen om familie, vrienden en kennissen ook uit te nodigen om op 11 maart tussen 11 en 16 uur naar Oeffelt te komen! 

Datum

11  zondag 11 maart 2018 om 11.00 uur

Website en social links

www.maasheggen.nl

Adres

Dorpsstraat

5441 AC Oeffelt