string(28) "cultureel-cafe-sint-anthonis" Cultureel Café Sint Anthonis

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Cultureel Café Sint Anthonis

donderdag 26 februari 2015 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Bij Genieterij Kommus, Brink 5 te Sint Anthonis.

Oude stijlmuziek, woordkunst en zandtoverij SINT ANTHONIS

De lente nadert met rasse schreden en voor het Cultureel Café staat in zijn tweede seizoen al weer de voorlaatste editie op het programma. Op donderdag 26 februari, worden de registers weer opengetrokken met een interessante mix van oude stijlmuziek, woordkunstenaars en zandtoverij.

Illustrator Roos van Riet (27), die lid is van de Kunstkring Sint Anthonis, is vooral bekend van haar tekeningen en cartoons. Maar af en toe maakt de Oploose een creatief uitstapje met een demonstratie sandpainting. Dat doet ze ook in het Cultureel Café, waar ze het publiek zal verbazen met haar ‘toverij met zandkorrels’. Aansluitend worden Roos van Riet en schrijver Gerard Sonnemans uit Boxmeer door Tushi Nicolasen uitgehoord over hun eerste gezamenlijke project, het kinderboek ‘Dat doet-ie anders nooit’. Gerard tekent voor de tekst, Roos verzorgt de illustraties in het boek dat komende zomer uitkomt.
Gerard Sonnemans (55), die intussen een indrukwekkend oeuvre heeft aan kinderboeken, mag zijn verhaal doen over zijn werk: het schrijven van (kinder)boeken en verhalen vertellen. Hij is ook medeoprichter van de Uitgeverij Menuet. Leo Boeijen mag dit keer zijn visie op het leven geven in de gesproken column. Voor muzikale tussendoortjes zorgen Rob Bakker (piano) en Rob Egging (contrabas). Het tweetal maakt deel uit van de altijd swingende Charlestown Jazzband. Rob & Rob laten de cafébezoekers ongetwijfeld ‘proeven’ van hun veelzijdigheid.

Het Cultureel Café is op 26 februari in Genieterij Kommus, Brink 5 in Sint Anthonis. Inloop vanaf 20.00 uur. De entree bedraagt 2,50 euro. Bezoekers die dat wensen kunnen het bezoek combineren met een diner vooraf. Voor informatie of reservering bel (0485) 38 50 45.

Website
www.kunstkring.com

26/02/2015
Van 20 uur tot 22 uur
Sint Anthonis, Genieterij Kommus, Brink 5.


advertentie