string(21) "korte-herfstconcerten" Korte herfstconcerten

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Korte herfstconcerten

zondag 26 oktober 2014 15:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de Bagijnenkerk, Bagijnenstraat 1 te Grave

Stichting Vrienden van de Bagijnenkerk heeft voor zondag 26 oktober drie korte herfstconcerten op het programma staan. Uitvoerenden zijn pianist Hans Erik Dijkstra, fluitiste Nicole Schmaloer en hoboïste Lidia van der Vegt. Thema van de concerten is 'Speling en spanning'. Iedereen is welkom, het eerste concert begint om 14.15 uur in de Bagijnenkerk in Grave.

Er staan drie bijzondere componisten op het programma: speelse muziek van Gordon Jacob, een uitbundig werk van Robert Delanoff en boeiende klanken in een aantal stukken van Francis Poulenc. Bijzonder is dat poëzie gekoppeld wordt aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor ervaren en onervaren luisteraars van klassieke muziek. De voordrachten tussen de muziekstukken door worden verzorgd door Pauline Schenck.

Tentoonstelling
In de pauze kan de tentoonstelling van Kerstin Menge bekeken worden. Schilderen, ontwerpen, construeren zijn voor Menge manieren om te verkennen en grenzen te verleggen. Ze experimenteert met materialen en stijlen. De zee, vissen en kleur blauw vormen terugkerende elementen in haar werk.

De concerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur en duren steeds een half uur. Elk concert bevat een ander programma. De entree bedraagt 10 euro voor alledrie de concerten of 5 euro voor één concert. Meer informatie: Léon Kamps, kampsvandongen@home.nl of bel 0486-471413.advertentie