string(19) "maasheggenloop-2014" Maasheggenloop 2014

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Maasheggenloop 2014

zondag 28 september 2014 09:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


De start en finish zijn in het centrum van Boxmeer.

Op zondag 28 september organiseert Atletiekvereniging Sporting Boxmeer de dertiende Goss Contiweb Maasheggenloop in Boxmeer. Inschrijven is nog mogelijk tot en met donderdag 25 september via www.avsportingboxmeer.nl.

De Goss Contiweb Maasheggenloop is een hardloopwedstrijd met verschillende afstanden en voor alle leeftijden. Het parcours gaat grotendeels door de mooie natuur van het Maasheggengebied, maar de start en finish zijn in het centrum van Boxmeer. Het parcours gaat vooral over verharde wegen.

Het parcours is in 2014 vernieuwd en daarmee een stuk mooier geworden voor met name de lopers op de langere afstanden. Het parcours voor de halve marathon is als volgt:
Wilhelminaplein – Sasse van IJsseltstraat – Loerangelsestraat – fietspad richting stuw – Maasstraat – fietspad richting Schutkooi – Veerweg oversteken. Dan 2x de ronde Maasstraat/fietspad door het Maasheggengebied richting Groeningen – Passtraat – Veerweg. Na de tweede keer gaan de lopers langs De Schutkooi dezelfde route weer terug naar het Wilhelminaplein in Boxmeer.
De overige afstanden gaan over hetzelfde parcours maar kennen een keerpunt of een iets andere ronde.
Let op: tijdens de wedstrijden zullen al deze wegen grotendeels afgesloten zijn voor het autoverkeer. Fietsers kunnen wel gebruik maken van de wegen, maar worden verzocht voldoende ruimte te laten voor de hardlopers. Zodra de laatste loper voorbij is gaan de wegen weer open.

Voorinschrijven
Tot en met donderdag 25 september kan men gebruik maken van de voorinschrijving via de website www.avsportingboxmeer.nl. Voorinschrijving verplicht niet tot deelname.
Na 25 september is voorinschrijven niet meer mogelijk. Inschrijven kan nog wel op de dag zelf tot uiterlijk een half uur voor de start van de wedstrijd bij het inschrijfbureau in de zaal van Café ’t Centrum, Steenstraat 56 in Boxmeer. De kosten zijn dan voor de jeugdafstanden € 1,- hoger en voor de overige afstanden € 2,- hoger.

Wedstrijdgegevens
De kinderen tot en met 5 jaar kunnen meedoen aan de Bambinoloop van 250 meter, de start is om 10.00 uur en de kosten bij voorinschrijving zijn € 1,-. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen meedoen op de 1 kilometer. De start is om 9.30 uur, kosten zijn € 2,-. Voor de oudere jeugd en de volwassenen is er de keuze tussen de 2,5 kilometer, de 5 kilometer, 10 kilometer of de halve marathon. De 2,5 km start om 9.45 uur, kosten € 2,‑. De 5 km start om 10.50 uur, kosten € 4,-; de 10 km start om 10.40 uur, kosten € 5,-; de halve marathon start ook om 10.40 uur, kosten zijn € 8,-.

Op zondag 28 september is het Wilhelminaplein in Boxmeer het sportieve start- en finishpunt voor de Maasheggenloop. Vanaf 9.30 uur starten de jeugdafstanden. Rond 10.20 uur zullen hiervoor de prijzen uitgereikt worden. Direct daarna starten de overige afstanden en tussen 11.00 en 13.00 uur zullen er continu lopers de finish op het Wilhelminaplein bereiken. Publiek is van harte uitgenodigd om langs het parcours of op het Wilhelminaplein de deelnemers aan te moedigen bij hun laatste loodjes en bij de finish.

Prijzen
Alle deelnemende kinderen krijgen een leuke herinnering aan de Maasheggenloop. Op iedere afstand en in iedere categorie krijgen degenen die als 1e, 2e en 3e finishen een prijs. Op de 10 km en de halve marathon zijn er naast ereprijzen ook geldprijzen voor de eerste drie overall winnaars.

De Goss Contiweb Maasheggenloop is onderdeel van de regionale Runcompetitie, www.runcompetitie.nl.

Sponsors
De Goss Contiweb Maasheggenloop wordt mede mogelijk gemaakt door: Goss Contiweb, Gemeente Boxmeer, Rabobank, Boxmeers Tapijthuis, BSW TestSystems & Consulting AG, UControl BV technische automatisering, BGM Nederland, Jordans Sign&Promotion, Djeenz, Café ’t Centrum en Fysiotherapie praktijk FysioChallenge.


advertentie