string(23) "lezing-gezonde-moestuin" Lezing: Gezonde Moestuin

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Lezing: Gezonde Moestuin

donderdag 25 september 2014 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Verdeliet ligt aan de Toermalijnlaan 40, 5431 ZK Cuijk (achter het Merletcollege in wijk De Valuwe).

Een gezonde moestuin, wie wil dat niet? Zelf gezonde groenten kweken is niet alleen heel leuk en avontuurlijk, maar je weet dan ook wat je kweekt dus kunt het heel gezond aanpakken. Om dat te laten slagen is enige basiskennis wel noodzakelijk.

Tijdens deze uitgebreide lezing vertelt Janneke Tops, zelf een ervaren ecologisch groentekweker en Wagenings ingenieur, wat erbij komt kijken en waar je op moet letten als je zelf aan de slag gaat.
Je krijg kennis over en inzicht in de bodem, want gezond moestuinieren begint bij een gezonde bodem. Ook hoor je hoe je een goede composthoop kunt maken, hoe planten goed groeien, wat je kunt doen om planten weerbaar te maken tegen ziekten en plagen en hoe je een tuinplan kunt maken. Zowel vierkante meterbakken, de ecologische moestuin als enkele permacultuurideeën zullen de revue passeren.

Deze lezing is boeiend voor zowel beginnende moestuinders, als mensen die al enige praktijkervaring hebben. In een gezond moestuin hou je nooit op met leren, juist door zelf goed waar te nemen, te bestuderen en uit te wisselen met anderen en vooral door te doen. Laat je deze avond informeren en inspireren om weer nieuwe inzichten te verwerven en daarna weer lekker aan de slag te gaan in je eigen tuin!
Na de lezing zijn ook de kwalitatief goede eco-moestuinboeken van Velt (www.velt.be) te koop, zowel voor beginners als voor gevorderden.

Janneke Tops verzorgt vanuit haar bedrijf ‘Gezonde Moestuin’ cursussen, lezingen en advies over gezond moestuinieren, bodem en compost, zelf zaden telen en andere onderwerpen die met gezond moestuinieren te maken hebben. Dankzij haar heldere, deskundige en inspirende stijl heeft ze al honderden moestuinders een stapje verder geholpen. Meer informatie over Janneke op www.gezondemoestuin.nl

De lezing is op donderdag, 25 september en begint om 20.00 uur (tot ca. 22.00 uur) bij Verdeliet. De kosten zijn € 3,00 per persoon (voor leden gratis). Deelname gaat aanmelding door het sturen van een e-mail voor 21 september naar verdeliet@hotmail.com.

Wereldtuin Verdeliet Land van Cuijk is een sociale voedsel en ontmoeting/belevingstuin waar doen, delen en beleven centraal staan. De tuin is open op donderdag, van 9.00 tot 16.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Verdeliet ligt aan de Toermalijnlaan 40, 5431 ZK Cuijk (achter het Merletcollege in wijk De Valuwe).


advertentie