string(23) "ivn-vleermuizen-spotten" IVN: Vleermuizen spotten!

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

IVN: Vleermuizen spotten!

vrijdag 29 augustus 2014 19:45

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


We vertrekken ’s avonds om 19.45 uur vanaf de Bakelgeertstraat (Boxmeer en t.o. de apotheek) en gaan per fiets door Boxmeer.

In 2014 is de Nacht van de Vleermuis in het laatste weekend van augustus. De vleermuizenwerkgroep van IVN De Maasvallei gaat die vrijdagavond 29 augustus vleermuizen spotten onder leiding van Sjef Demaret en Martien Bongers. We vertrekken ’s avonds om 19.45 uur vanaf de Bakelgeertstraat (Boxmeer en t.o. de apotheek) en gaan per fiets door Boxmeer.

De bij ons in Nederland voorkomende vleermuizensoorten zijn allen beschermd. Soorten zoals dwergvleermuis en de iets grotere laatvlieger zijn altijd wel te vinden, de overige soorten zijn wat zeldzamer. Ieder soort heeft zijn eigen leefgebied, bijvoorbeeld in tuinen en parken, langs lanen of boven meren en kanalen. Opsporen van deze zoogdieren doen we met een batdetector, een apparaatje waarmee je hun zendfrequentie kunt horen. Iedere soort heeft zijn eigen geluid. Tijdens deze tocht gaan we op zoek naar de vleermuizen in de gemeente Boxmeer.

NB bij slecht weer, regen of storm dus, gaat deze excursie helaas niet door. Als het regent of flink stormt, vliegen vleermuizen niet of veel korter. De kans om onder die omstandigheden een vleermuis te zien of te horen, wordt dan heel erg klein.

Bij twijfel kunt u bellen op nummer 0485-576558 of 06-23827733.


advertentie