string(14) "kermis-sambeek" Kermis Sambeek

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Kermis Sambeek

vrijdag 29 augustus 2014

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.
Kermis in Sambeek: 29 augustus t/m 1 september 2014.


Sambeek heeft een redelijk kleine maar erg gezellige kermis in het laatste weekend van augustus.


De kermis wordt op zaterdag geopend met livemuziek in Eetcafé de Gouden Leeuw. Ook op zondag en maandag is er livemuziek in de Gouden Leeuw.


Naast de vaste kermisattracties op het Pastoor de Vochtplein die zoveel mogelijk worden afgestemd op de behoefte van de verschillende leeftijdsgroepen, wordt nog een aantal andere activiteiten georganiseerd.


Op de dinsdagmiddag organiseert de KBO een gezellig ouderwets matinee met livemuziek in buurthuis de Elsenhof. Speciaal voor de oudere inwoners waarbij de beentjes van de vloer kunnen op deuntjes van de veleta, polka, foxtrot en andere oudere dansen. Vroegere tijden herleven op deze gezellige middag.


Ook op dinsdagmiddag wordt door Eetcafé de Gouden Leeuw een uitgebreide barbecue gehouden waaraan de mensen voor een bescheiden bedrag kunnen deelnemen en daarmee een goede bodem kunnen leggen voor een lekker avondje uit of gewoon ter vervanging van het avondeten thuis. Wel zo makkelijk met de kermis.


Daarnaast laat ook de ondernemersvereniging zich niet onbetuigd, zij zorgt ieder jaar in samenwerking met basisschool de Bolster voor een gezellige middag voor de kinderen met een ballonnenwedstrijd. Deze wordt gepresenteerd door een clown, waarbij de kinderen getrakteerd worden op een gratis rit in de draaimolen of botsauto’s. Verder worden er nog wat aardige prijsjes uitgereikt.


Samen met de live muziek kunnen vooral de kinderen meedoen aan een karaokeshow op het terras van de Gouden Leeuw.


Al met al een kleine maar oergezellige kermis die we in Sambeek niet graag missen wat onder andere is gebleken tijdens de optocht met carnaval waar meerdere wagens de kermis als thema hadden. Ook de pronkzitting had als thema de kermis. (meer foto's)advertentie