string(38) "concert-regio-orkest-oost-brabant-nmwo" Concert Regio-orkest Oost-Brabant & NMWO

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Concert Regio-orkest Oost-Brabant & NMWO

zaterdag 18 januari 2014 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


in zaal Myllesweerd te Mill. Entree € 5,00.

Regio-orkest Oost Brabant brengt ambitieus programma

Het Regio-orkest Oost Brabant (ROB) heeft voor dit seizoen een ambitieus concertprogramma ingestudeerd. Muziek van hoog niveau is er te horen op de vier concerten die het ROB geeft. De concerten zijn in Gemert (10 januari), Oploo (11 januari), Sambeek (12 januari) en Mill (18 januari). 
Het is dit jaar het zevende seizoen voor het harmonie-orkest. Eind augustus zijn de repetities begonnen en in de ruim twintig repetities zijn werken van componisten als Richard Wagner, Modese Moussorgsky, Ippolitow en Khachaturian ingestudeerd. Het ROB is een harmonie-orkest op projectbasis en bestaat uit zo’n 55 muzikanten, afkomstig uit het Land van Cuijk, het Rijk van Nijmegen en de regio Boekel, Gemert en Zeeland. 

Onder leiding van dirigent Bart van Zutven is dit jaar gerepeteerd in het dorpshuis van Sambeek. Er is een nieuw bestuur aangetreden en dat heeft samen met de dirigent de lat hoog gelegd. Uit Lohengrin van Richard Wagner is het majestueuze deel Elsa’s Procession to the Cathedral gekozen. Heel bijzonder en voor een harmonie-orkest pittig om aan te pakken is het uit de klassieke muziek bekende werk van Moussorgsky,  Schilderijen van een tentoonstelling. Het ROB speelt hiervan een aantal delen, die telkens een schilderij met een eigen tafereel uitbeelden. The Valencian Widow van Khachaturian is een muzikale bewerking van het boek van de Spaanse schrijver Lope de Vega. Vierde werk op het repertoire is Procession of Sardar van de componist Ippolitow. Het is het vierde deel van de orkestsuite  Kaukasische schetsen.
De vier concerten  van het ROB zijn een uitvoeringen in samenwerking met andere harmoniekorpsen. In Gemert is het ROB te gast bij de harmonie Excelsior, in Oploo bij fanfare Excelsior, in Boxmeer bij de Boxmeersche Harmonie en in Mill speelt het ROB samen met het Nijmeegse Noviomagum Wind Orchestra.

De optredens:
Vrijdag 10 januari: D'n Dörpel, Vondellaan 53 in Gemert, 20.00 uur, toegang gratis
Zaterdag 11 januari: Gemeenschapshuis "De Oude Heerlijkheid", Grotestraat 12 in Oploo, 20.00 uur, toegang gratis
Zondag 12 januari: Gemeenschapshuis "D'n Elsenhof", Torenstraat 52 in Sambeek, 11.30 uur, toegang gratis.
Zaterdag 18 januari: Cultureel Centrum Myllesweerd, Kerkstraat 3 in Mill, 20.00 uur, toegang 5 euro

Zie ook: www.regioorkest.nl


advertentie