string(26) "lezing-de-smaak-van-italie" Lezing: De smaak van Italiƫ

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Lezing: De smaak van Italiƫ

zondag 19 januari 2014 14:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


De Italianen genieten zowel van het eten als van de sociale kant ervan.

Rosita Steenbeek en de smaak van Italië

De smaak van Italië heeft veel facetten, bijvoorbeeld de etiquette. Italianen proberen altijd netjes en vriendelijk te blijven, ook al zijn er spanningen. Ook worden er veel complimentjes gegeven, in de ogen van de nuchtere Hollanders is het soms zelfs wat overdreven. De Italianen staan bekend om de zorg die ze steken in hun uiterlijk en kleding. Het is echt een onderdeel van de bella figura cultuur.
In Italië is de eetcultuur een belangrijk gegeven. De Italianen genieten zowel van het eten als van de sociale kant ervan. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de bereiding van het eten.

Zondag 19 januari spreekt Rosita Steenbeek over de smaak van Italië in de bibliotheek Boxmeer aan de Raetsingel 1. De lezing begint om 14.30 uur.

Rosita Steenbeek vertrok na haar doctoraal naar Rome om haar geluk in de film te beproeven. In 1994 debuteerde ze met De laatste vrouw. Een boek dat Rome en Sicilië als decor heeft. Rome is de stad waar ze het grootste deel van het jaar woont.

Lekker Italiaans eten
Als afsluiting van de lezing “De smaak van Italië” bestaat de mogelijkheid om te genieten van een 3-gangen maaltijd in Italiaanse sferen. Het menu is er ook in een vegetarische variant. Deze maaltijd wordt voor u geserveerd in ‘De Heerlijkheid’ het restaurant binnen De Weijer. kunt uw reservering plaatsen via de website van BiblioPlus.

Toegangskaarten voor de lezing zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus. Via deze site kunt u ook uw reservering plaatsen voor het Italiaanse 3-gangen menu bij ‘De Heerlijkheid’


advertentie