string(28) "coverband-random-breekt-door" Coverband Random breekt door!!

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Coverband Random breekt door!!

zaterdag 8 september 2007 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


De doorbraak van Random.

Land van Cuijk- Sinds enkele jaren treden de enthousiaste bandleden van de regionale coverband Random op bij de meest uiteenlopende feesten en partijen. Het afgelopen seizoen is de 6 mans formatie bij het grote regionale publiek doorgebroken. Met een recordaantal optredens blikken de bandleden terug op een prachtig seizoen met een veelzijdigheid aan optredens.
Het afgelopen jaar heeft Random het erg druk gehad met optredens bij bruiloften, buurt- / en studentenfeesten, braderieën en sinds kort ook bij grote tentfeesten. Door de enorme populariteit wordt de band steeds vaker als publiekstrekker bij kermissen geboekt.

Kleerscheuren
Zanger/ Saxofoonist Bart Custers uit Wellerrooi; “We hebben al bij de gekste feesten opgetreden. Zo waren we een keer bij een studentenfeest waarbij iedereen in pak arriveerde en met gescheurde kleding de feestzaal verliet”. Maarten van Gemert (drummer uit Sint Anthonis) voegde hier met een knipoog aan toe dat de deze studenten nog erger te keer gingen dan men van de spreekwoordelijke boeren (plattelands jongeren) gewend is. “Een paar jaar geleden waren we uitgenodigd voor een cross feest in een grote tent. Uiteindelijk kwamen er slechts 30 bezoekers, toch was het een onvergetelijk super gezellig feest”, aldus pianist/ accordeonist Jeroen Derks uit Sint Hubert.

Repertoire
Het repertoire van deze regionale coverband bestaat vooral uit Top 40, Gouwe ouwe, Feesthits en aan het eind van de avond vooral Rock. De laatste tijd hebben de muziekvrienden volgens de Overloonse zangeres Eline Henckens ook steeds meer Rock ’n Roll nummers op de playlist staan,“Gewoon, omdat het lekker swingt “. Jaarlijks komen er weer nieuwe nummers bij. Volgens het nieuwste bandlid Gitarist Gemmy Tielemans uit Boekel worden nieuwe nummers gezamenlijk uitgezocht, individueel geoefend en vervolgens met z’n allen gerepeteerd. “Meestal kennen we de nummers al na een paar repetities” vertelt ze trots.

Na een prachtig seizoen zijn de bandleden wel even toe aan een korte pauze. Niet om uit te rusten, maar om rond december een nieuwe start te maken met een nieuw programma. Voordat ze gaan “pauzeren” zullen ze nog één keer op zaterdagavond 8 september een spetterend optreden verzorgen bij het regionaal festival WILBERTOORD PAKT UUT 2007. Basgitarist Paul Mathey uit Overloon; “Alle optredens zijn leuk, maar dergelijke optredens bij grote tentfeesten geven toch wel de grootste kick”.

Voor meer informatie over de band en voor het downloaden van een aantal nummers op mp3 check de site; www.random-band.nl

advertentie