string(48) "pony-jeugddag-grave-2013-n-glamorous-pony-feest-" Pony-jeugddag Grave 2013: één glamorous pony- feest !

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Pony-jeugddag Grave 2013: één glamorous pony- feest !

zondag 21 april 2013

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Voor de vierde maal Pony-jeugddag maar ditmaal voor het eerst samen met leerlingen van Helicon Opleidingen uit Nijmegen. En voor het eerst glitter en glamour! Dat wil je niet missen!

Mega Pony Party!

Het beloofd een groot glamorous “pony”-kinderfeest te worden, want naast de ponysport zijn er ook andere activiteiten, zoals een fotoshoot, springkussen, schminken, ponydatingbureau etc.. Rond de middag is er een clinic, die verzorgd wordt door de Akasha Rijkunst uit Gassel.
Deze dag staat helemaal in het teken van het thema glitter en glamour. Deelnemers en bezoekers zijn welkom in een glitter- en glamouroutfit. Er worden zogenaamde “Bixie”- rubrieken verreden in de dressuur en springen, dat zijn rubrieken voor de beginnende ponyruitertjes vanaf 6 jaar en daarnaast worden er ponyspelen georganiseerd. Voor de oudere broers en zussen wordt er een officiële B-dressuurwedstrijd gehouden. Daarnaast nog impulsrubrieken dressuur en springen voor de beginnende ponyruiters van 13 tot en met 16 jaar.

“Het idee is ontstaan tijdens het Hippisch Festijn Grave 2009. De “Bixie”-rubriek zat redelijk snel vol en er moesten nogal wat ruitertjes teleurgesteld worden, omdat er geen ruimte meer was in het programma. Dat moest anders,” vond de organisatie. “Daarnaast kon de
ponysport in de regio een steuntje in de rug gebruiken. Zo ontstond het idee om speciaal voor deze categorie ruiters een extra dag te organiseren. Waarbij duidelijk de doelstelling is om de jeugd te enthousiasmeren voor de ponysport en zo de ponysport in de regio
een impuls te geven.” Inmiddels is de Ponyjeugddag Grave weer uitgegroeid naar een evenement dat staat in de wijde regio. Ook dit jaar kwamen de enthousiaste aanmeldingen al weer snel binnen. De deelname voor deze speciale Bixie-rubrieken zal naar verwachting net als vorig jaar groot zijn. Ook de ponyspelen zijn een populaire rubriek.

Meer informatie De Jeugddag Grave 2013 begint zondag 21 april om 10.00 uur en rond 16.30 uur
wordt de dag afgesloten. De toegang is gratis.it ponyevenement vindt plaats
op Ruitersportterrein ’t Raamdal, aan de Beerschemaasweg in Escharen.

advertentie