string(52) "vocaal-mannenensemble-cantabil-en-christine-termonia" Vocaal mannenensemble Cantabilé en Christine Termonia

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Vocaal mannenensemble Cantabilé en Christine Termonia

zondag 16 december 2012 15:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


in het Kasteeltje 2a te Grave 

Vocaal mannenensemble Cantabilé uit Horssen verzorgt op zondag 16 december een concert in Sociëteit Tot Nut ende Vermaeck in Grave. Christine Termonia treedt op als soliste. Belangstellenden zijn welkom aan het Kasteeltje 2a, het concert begint om 15.00 uur. Introducées betalen vijf euro entree.

Het ensemble Cantabilé is opgericht in 1997. Het muzikale gezelschap was twee jaar geleden ook te gast bij de sociëteit in Grave. Cantabilé is Italiaans en betekent 'zingbaar, zangerig'. Het repertoire bestaat uit kerkelijke, klassieke en moderne liederen uit diverse landen, met name Rusland. In principe wordt alles a capella gezongen. Het tienjarig bestaan werd gevierd met een concert samen met het Neva Ensemble uit St. Petersburg.

Cantabilé
Cantabilé profileert zich als een gekwalificeerd klein ensemble, twintig man, met een breed repertoire onder de bezielende leiding van André van Dijk. Van Dijk werd op 6 maart 1959 geboren in Beneden Leeuwen. Na de middelbare school volgde hij zijn muziekopleiding aan het Utrechts Conservatorium, het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Hij studeerde in 1983 af met als hoofdvakken orgel, piano, koordirectie en kerkmuziek. Hij is als muziekdocent werkzaam aan het Pax Christi College in Druten. Ook is hij verbonden aan verschillende kerken als dirigent/organist, onder meer van het Gemengd Koor Horssen en Zang en Vriendschap in Batenburg. Sinds september 2000 is hij dirigent/pianist van het Vocaal Mannen Ensemble Cantabilé.

Christine Termonia
Als soliste treedt op zondag 16 december de in Grave woonachtige Christine Termonia op. Zij studeerde aan het muziekconservatorium van Brussel en Gent. Zij was soliste in diverse opera’s, recitals en muziekproducties. Verder had zij de rol van Guieneviere in de musical Camelot. Op dit moment werkt ze mee aan een requiem voor de herdenking van Hugo Claus met muziek van Steef Verwee, welke in het voorjaar van 2013 in première gaat. Verder is zij actief met een repertoire van Sefardische liederen met haar eigen ensemble, Termonia.

advertentie