string(21) "grote-groepsexpositie" Grote groepsexpositie

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Grote groepsexpositie

vrijdag 14 december 2012

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


bij RoBa te Sint Hubert 

Zwart-wit & Europa en de stier

Zo’n vijftig cursisten van Jacqueline Roelofs (Haps) en Elsbeth Roest (Sint Hubert) stellen hun werk tentoon van 14 t/m 16 december bij RoBa, Voortsestraat 8 in Sint Hubert.

Elk jaar wordt er aan de hand van een thema de groepsexpositie voorbereid. Voor de 3e keer zal deze plaatsvinden bij galerie RoBa. Het merendeel van het getoonde werk is te koop.

De cursisten van Jacqueline Roelofs kregen het thema ‘Europa en de stier’, een mythologisch verhaal waarin de verleiding een rode draad vormt. Binnen de hedendaagse kunst spreekt het nog steeds tot de verbeelding en de uitbeelding in klei was voor Jacqueline’s cursisten een hele uitdaging. Welke werkwijze , techniek en afwerking kies je om vorm te geven aan je gedachten. De stier zal in al zijn hoedanigheden ruimschoots te bewonderen zijn.

De cursisten van Elsbeth Roest gingen aan de slag met het thema ‘Zwart-wit’, een tegenstelling die volop ruimte biedt aan de verbeelding van de alledaagse dingen om ons heen. Enkelen hebben een brug geslagen tussen Zwart-wit en Europa en de stier; soms letterlijk en soms door te kiezen voor oudere verftechnieken. Geen één schilderij is hetzelfde , van abstract tot expressief tot realistisch, ze geven allemaal een beeld/gedachte van de maker bloot.

De expositie geeft u ook een goede indruk van de mogelijkheden die u heeft als u een cursus boetseren wilt volgen bij Jacqueline Roelofs ; meer info Jacqueline.roelofs@agitax.nl of schildercursus bij Elsbeth Roest; info elsbethroest@gmail.com 

De opening is op vrijdag 14 december om 20.00 uur bij kaarslicht en vrij toegankelijk. Zaterdag 15 en zondag 16 december open van 12.00-17.00 uur.

Voortsestraat 8, Sint Hubert

www.roba-kunst.nl


advertentie