string(29) "de-schat-van-villa-vrijbuiter" De Schat van Villa Vrijbuiter

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

De Schat van Villa Vrijbuiter

vrijdag 14 december 2012

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Presentatie nieuw Wereldboomboek aan burgemeester Van Soest

Op vrijdagmiddag 14 december zal het nieuwste boek van De Wereldboom, De schat van Villa Vrijbuiter van Monique van der Zanden, gepresenteerd worden in de bibliotheek van Vierlingsbeek. Ruim 400 basisschoolkinderen werkten als illustrator mee aan dit boek. Ze tekenden, schilderden en knutselden hun droomspeelplek. Het spannende avonturenverhaal De schat van Villa Vrijbuiter is een pleidooi voor meer ruimte voor groene en avontuurlijke speelplekken.

Om 16.00 uur neemt burgemeester Van Soest van Boxmeer het eerste exemplaar van het boek in ontvangst, samen met Bono Smits, de achtjarige jongen uit Vierlingsbeek die hem een brief schreef omdat zijn speelveldje plaats moet maken voor huizenbouw. Van 14.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen vanaf 7 jaar een speurtocht doen, een regenmeter maken (zelf leeg plastic drinkflesje meenemen) en luisteren naar het speciaal voor dit boek geschreven ‘Mufmotlied’ dat gezongen zal worden door groep 5/6a van Basisschool De Laurentiushof uit Vierlingsbeek. De middag is voor iedereen gratis toegankelijk. 

Vanaf 16.15 uur start de boekverkoop. De schrijfster én de illustrator, Mariëlla van de Beek, zijn aanwezig om te signeren. Het boek is een van de eerste duurzaam gedrukte kinderboeken in Nederland. Na 14 december is het te koop via www.dewereldboom.nl en in diverse boekhandels in de regio. Het boek kwam mede tot stand dankzij Marktplaats Cultuur aan de Maas en Cultuurkidz Boxmeer .

Locatie:
Bibliobeek
Vrijthof 16
5821 BG Vierlingsbeek

advertentie