string(17) "vrouwenkoor-4tune" Vrouwenkoor 4Tune

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Vrouwenkoor 4Tune

zondag 28 oktober 2012 15:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


in Protestantse Kerk te Grave

De Stichting Vrienden van de Bagijnenkerk tekent opnieuw voor de organisatie van een concert in de eeuwenoude kerk aan de Bagijnenstraat. Op zondag 28 oktober treedt het koor 4Tune uit Malden op. Dit vrouwenkoor is opgericht in 1997 en bestaat uit dertig zangeressen.


Opgericht als barbershop- en close harmony-koor heeft 4Tune in de loop der jaren een muzikale ontwikkeling doorgemaakt. Dirigent Christel Gelderman breidde het repertoire uit met klassieke koorwerken van Brahms en Elgar, volksmuziek zoals Jiddische melodieën en enkele nummers uit de popmuziek.
De ontwikkeling van 4Tune gaat verder. Uitbreiding van het repertoire met volksmuziek en klassieke(re) muziek zorgt ervoor dat de zangstemmen en de gezamenlijke koorklank zich weer verder kunnen ontwikkelen. De Hongaarse liederen zijn stoer, aards, vrolijk en tegelijkertijd poëtisch en passen wonderwel bij 4Tune.

Het concert op 28 oktober bevat een selectie uit dit gevarieerde repertoire. Ongetwijfeld zal de prachtige akoestiek van de Bagijnenkerk de klanken van piano en koorzang nog versterken. Aanvang van het concert is om 15 uur, de kerk is open vanaf 14.30 uur. Kaarten à 7,50 zijn te verkrijgen via kampsvandongen@home.nl of voor aanvang van het concert.

advertentie