string(20) "roba--kunst-aan-huis" Roba ... kunst aan huis!

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Roba ... kunst aan huis!

vrijdag 12 oktober 2012 14:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In Sint Hubert

Lillian Steenhuizen-Rooy uit Rosmalen met brons,
Loeke Pam uit Kockengen met keramiek,
Jan Bastiaans uit Mill met schilderijen,
Elsbeth Roest uit Sint Hubert met schilderijen.

Lillian vindt haar inspiratie voor haar beelden in foto's van mensen in uitzonderlijke houdingen en posities. Die een overduidelijke emotie uitstralen, maar ook een speelse, dat is de kracht van haar beelden. Door wat ze ziet in de foto`s, prikkelt het haar om aan de slag tegaan, omhet in was over te brengen. Maar wel degelijk op haar eigen manier en met een zeer bijzondere eigen stijl. De beelden van Lillian worden dan in brons of neolith gegoten, neolith is een kunsthars dat net zo bestand is tegen vorst en vocht als brons. Het voordeel van neolith, de kosten zijn lager. Lillian beelden zijn op verschillende plaatsen zichtbaar, zowel in binnen- als buitenland.

Loeke Pam haar werk is geïnspireerd door de vaak onbekende wereld. De kleurrijke onderwaterwereld, flora en fauna de mysterieuze wereld.Die wereld laat ons tintelen, prikkelen en fantiseren, de koralen, tropische zeevissen. De keramische werken van Loeke zijn organisch gevormd. Ze maakt gebruik van verschillende kleisoorten en verkent de grenzen. voor de baktemperaturen. Door gebruik te maken van verschillende materiaalsoorten zoals; pigmenten, glazuren, oxyden, glas, roestig ijzer, verschillende kleisoorten, etc. is het bakken daarvan, een hele uitdaging. Zonder die bijzondere wereld kunnen wij het niet overleven.

Jan zijn schilderijen zijn een hele andere weg ingeslagen, het komt vooral door het materiaalgebruik. Hij is de laatste tijd bezig met was, vettenen acrylverf. Door die combinatie van die materialen mengt hij zelf de kleuren en maakt van tevoren op het doek met acrylverf het voorbeeld zoals het moet zijn. Daarna komen de waslaag,vetten langzaam over het werk en door het bijsturen met diverse materialen komt hetzo op het doek, zoals Jan het wil.  Daar overheen komt weer een verflaag en dat gaat zo door tot het een geheel is. Ook gebruikt Jan diverse andere materialen zoals; papiersoorten, steentjes, snippers, moddelingpasta, etc. Zijn werk is organisch, landschappelijk oflandschappelijk/figuratief.  

Elsbeth werkt graag vanuit een thema dat ze zoveel mogelijk wil doorgronden. Het recente thema is "gevleugeld'. De vogel is daarvoor eendankbaar onderwerp en geeft een breed denkveld. De vogel staat symbool voor vrijheid, energie, kracht, durf, fantasie en ... kwetsbaarheid. Door combinatie van allerlei materialen en technieken ontstaan de geabstraheerde en/of figuratieve schilderijen in expressieve of gedekte kleuren. Jan en Elsbeth tonen ook hun RoBa-schilderijen. Schilderijen waar ze samen aanwerken; actie op reactie. Deze schilderijen worden bevolkt door allerlei rare typetjes en gesigneerd door RoBa.

De kunstenaars nodigen u van harte uit en wensen u veel kijkplezier.

De expositie loopt van zo 7 t/m zo 28 oktober 2012 en is vrij toegankelijk.
Openingstijden; 1ste zondag, elke vrijdag, zaterdag en laatste zondag van 14.00-17.00 uur

Adres 
Voortsestraat 8, Sint Hubert
of op tel. afspraak 0485-451878

www.roba-kunst.nl

advertentie