string(37) "kindervoorstelling--dolfje-weerwolfje" Kindervoorstelling - Dolfje Weerwolfje

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Kindervoorstelling - Dolfje Weerwolfje

woensdag 17 oktober 2012 15:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


in Palazzo Theater te Grave 

Filmcafé Grave verzorgt twee keer een kindervoorstelling van Dolfje Weerwolfje, in de herfstvakantie op maandag 15 en woensdag 17 oktober. Alle kids zijn dan vanaf 15 uur welkom in het Palazzo Theater. Natuurlijk mogen ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden ook meekomen. De film Dolfje Weerwolfje is gebaseerd op het beroemde kinderboek van Paul van Loon. Rond deze film organiseren de vrijwilligers van het filmcafé bovendien een tekenwedstrijd en kunnen kinderen met een Dolfje Weerwolfje-masker op de foto.

Dolfje is met stomheid geslagen. Op zijn zevende verjaardag verandert hij plotsklaps in een wit pluizig dier: een wolfje. Bij volle maan springt hij uit het raam van zijn kamertje, de vrijheid tegemoet. Hij rent door het park en de tuin van de buren, vrolijk jagend op eenden en kippen. Als het licht wordt, keert hij doodmoe naar huis, om een paar uur later weer wakker te worden als jongetje. Zijn pleegbroertje Timmie vindt het prachtig. Voor hem gaat Dolfje voortaan door het leven als 'Dolfje Weerwolfje'. Maar Dolfje wil helemaal geen weerwolfje zijn. Hij is bang dat zijn pleegouders hem verstoten als ze ontdekken wie hij werkelijk is. Hij wil zijn geheim koste wat kost bewaren. Maar dat is lastig want het is iedere maand een keer volle maan...

Knutselen
Kinderen kunnen via www.facebook.com/filmcafe.grave een basis-masker downloaden om verder mee te knutselen. Met het geknutselde masker mogen ze samen met de begeleidende volwassene of met vriendjes voorafgaand aan de film op maandag 15 oktober op de foto. De foto is daarna te downloaden via www.filmcafegrave.nl.

Vrijkaartje
In de openbare bibliotheek van Grave ligt ook een tekenopdracht klaar waarmee kinderen kans maken op een vrijkaartje. De tekenopdracht is ook te downloaden via www.facebook.com/filmcafe.grave. De gemaakte tekening mag (tot uiterlijk woensdag 10 oktober) ingeleverd worden bij de bibliotheek. Voorafgaand aan de film en tijdens de pauze kunnen kinderen ook met een puzzelopdracht de entreeprijs van hun kaartje terugverdienen.

Om het bezoek aan de kinderfilm extra aantrekkelijk te maken worden kindvriendelijke entreeprijs gehanteerd van vier euro per persoon.

advertentie