string(29) "hans-eijsackers--pianoconcert" Hans Eijsackers - Pianoconcert

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Hans Eijsackers - Pianoconcert

zondag 2 september 2012 14:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


in het Kunstkerkje te Velp

Op zondag 2 september opent pianist Hans Eijsackers het nieuwe concertseizoen in het Kunstkerkje in Velp. Hij speelt dan vanaf 14.30 uur werken van onder anderen Chopin, Poulenc en Satie.

Hans Eijsackers studeerde bij onder anderen Gérard van Blerk, Jan Wijn en György Sebök. In 1992 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus met Onderscheiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na zijn studie werd hij uitgenodigd te komen studeren aan de European Mozart Academy in Kraków, waaruit optredens voortvloeiden in Budapest, Zuidoost-Azië, Cornwall en New York. Hans Eijsackers was winnaar van de Rotterdamse Piano-driedaagse, het Prinses Christinaconcours en het Europees Pianoconcours in 1991 in Luxemburg, waar hij in de finale het tweede pianoconcert van Rachmaninow vertolkte. Tevens ontving hij tweemaal de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw.

Hij was van 2000 tot 2007 pianist van het Hexagon Ensemble. Met dit ensemble speelde hij behalve in Nederland geregeld in de Verenigde Staten en Londen (Wigmore Hall). Naast zijn werk als docent hoofdvak piano en kamermuziek aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag treedt hij veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider. Afgelopen jaren was hij te horen met het soloprogramma 'Hommage' en in pianoconcerten van Beethoven (3 en 4) en Rachmaninow (2).

Komende jaren zijn er programma’s en opnamen te verwachten met solowerken van onder anderen Poulenc en Satie, de complete Ballades van Chopin en pianoconcerten van Britten, met Holland Symfonia, Brahms, met de Robert-Schumann-Philharmonie in Chemnitz en Martinu, met het Nederlands Kamer Orkest.

Sinds een gezamenlijke tour in de serie Rising Stars in 2001, met onder meer recitals in Carnegie Hall, New York en Wigmore Hall Londen, vormt hij een duo met klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer. Onlangs verscheen hun cd met de complete sonates van Max Reger.

Hans Eijsackers is een veelgevraagd liedbegeleider. Hij trad veelvuldig op met Xenia Meijer, Geert Smits, Henk Neven en is sinds 2004 ook vaste pianist bij het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. Samen met Henk Neven won hij in mei 2008 de Mees Pierson Prijs.

Eijsackers was afgelopen jaren ook een graag gehoorde gast bij het Orlando Festival, het Grachten Festival, het Gergiev Festival, het Festival di Musica Classica di Linari en het Toon Festival. Het jaar 2010 bracht Hans ondermeer naar het City of London Festival en naar de wereldberoemde BBC Proms.

Kijk voor meer informatie op www.kunstinhetkerkje.nl.

advertentie