string(23) "doorstappen-met-het-ivn" Doorstappen met het IVN

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Doorstappen met het IVN

zondag 12 februari 2012 13:50

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Verzamelen vanaf de parkeerplaats aan de Visdelweg te Sint Anthonis.

Sint Anthonis - Op zondag 12 februari organiseert IVN De Maasvallei een doorstapwandeling in de Staatsbossen van Sint Anthonis. We verzamelen om 13:50 en om 14:00 vertrekken we vanaf de parkeerplaats aan de Visdelweg. De Visdelweg is een zijstraat van de Quaijweg. Bij de afslag van de Visdelweg zullen we een groene IVN-vlag plaatsen zodat deze afslag gemakkelijk is te vinden.

Het woord ‘del’ is afgeleid van bedillen maar het woord staat ook voor een slordige, slonzige vrouw. In ons dialect staat (stond ) het ook voor laagte, dal, kuil in de weg. De parkeerplaats en het gebied aan en rond de Visdelweg was oorspronkelijk een moerassig gebied dat eigenlijk ongeschikt was voor landbouw. Maar de boeren hebben, in hun streven naar meer landbouwgrond, middels ontwateren en andere kunstgrepen van dit moeras toch landbouwgrond weten te maken. Echter niet voor lang. Staatsbosbeheer heeft het land aangekocht, de afwatering vertraagd en het geschikt gemaakt voor de beweiding door schapen en Schotse Hooglanders. Langzaam maar zeker krijgt de Visdel weer zijn oorspronkelijke verschijning. Een moerassig gebied met veel wilgen, pijpenstrootje en ‘biezen’.

Tijdens de doorstapwandeling van ongeveer 2 uren, is ongeveer 6 kilometer, zullen we dit gebied door kruisen. Omdat het waarschijnlijk koud en misschien wel nat is, zullen we doorwandelen zodat we geen koude voeten krijgen. Let even op het juiste schoeisel want het kan er een beetje nat en modderig zij. Na de wandeling zullen we onder het genot van een warme kop koffie of thee nog even napraten.

Voor meer informatie over de wandeling kunt u Marius Janssen bellen; 0485-282278.


advertentie