string(39) "summmertimes-aanbod-op-zaterdag-16-juli" Summmertimes aanbod op zaterdag 16 juli

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Summmertimes aanbod op zaterdag 16 juli

zaterdag 16 juli 2011 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In het centrum van Gennep

Op zaterdag 16 juli, de vierde Summmertime-dag van dit jaar, start het Summmertime-gebeuren heel hoog en ver weg. Dan komt er namelijk een Tibetaans klankschalenconcert. Dit wordt gegeven in het kleine en knusse theatertje, dat de kersverse Stichting 4 Events in Zandstraat 66 (voorheen schoenenwinkel van Rutten) heeft gerealiseerd. Het gratis toegankelijke concert van Paul Vens (schrijver-dichter, schilder en musicus) en zijn vriend Herman begint om 11.00 uur. Het is de eerste keer, dat een Summmertime-optreden binnen plaats vindt, omdat zo’n concert alleen in een stille omgeving goed uit de verf komt. De lang doorklinkende trillingen van de klankschalen hebben een bijzonder aangenaam en ontspannend effect op de luisteraar. Maar:het aantal zitplaatsen in het theatertje is beperkt. Dus belangstellenden: zorg dan dat je er op tijd bent.

‘s Middags om 14.00 uur speelt Dance litle Sister met vijf man sterk op de Markt met, hoe kan het ook anders, dansdemonstraties vanuit Dansschool Verhoeven. Bij die dansen is zeker streetdance en wordt ook lat8in ten beste gegeven. Dance little Sister wordt gevormd door Yvon Hollander (zang), André Wijers (zang, gitaar), Mario Tomasila (bas), Tjeu Guelen (drum) en Hans Willems (toetsen, zang) brengt naast soul, funck en disco gegarandeerd ook zomerhits ten gehore.

Vanaf 11.00 tot 17.00 uur speelt ook de kunstexpositie "W.a.F. werkt" van het Noord-Brabantse kunstenaarscollectief W.a.F. (‘We are Fools’) in Zandstraat 66 (voorheen schoenwinkel Rutten) plus Zandstraat 70 (voormalige ING-Bank). En van 11.00 tot 12.00 uur wordt daarachter in een workshop gewerkt aan de collectieve productie van een geheimzinnige ‘installatie’, die op 30 juli klaar moet zijn voor presentatie. Hun expositie van tekeningen, abstracte en figuratieve schilderijen, foto's en natuurlijk ook keramiek is overigens ook ’s zondags van 13.00-17.00 uur te bewonderen. Dan zijn in het theater naast filmpjes van W.a.F-producties ook filmpjes van oude Summmertime-voorstellingen te bewonderen.

Kort en goed: een bezoek aan Summmertime in hartje Gennep is aan te bevelen op iedere zaterdag in juli en augustus. Er valt deze zomer vaak ook ’s morgens en ‘s avonds van alles te horen, te zien, te beleven, actief te doen en soms zelfs te proeven. En de toegang is gratis dankzij 100 sponsoren uit de regio, waaronder ook de gemeente Gennep.


advertentie