string(28) "workshop-digitale-fotografie" Workshop digitale fotografie

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Workshop digitale fotografie

zaterdag 26 maart 2011 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de gemeente Boxmeer

Keuzedata:
Zaterdag 26 maart 2011
11.00-17.00 uur

Zaterdag 21 mei 2011
11.00-17.00 uur

Zaterdag 17 september 2011
11.00-17.00 uur

Zaterdag 15 oktober 2011
11.00-17.00 uur

Zelf meebrengen:
Digitale fotocamera
Geheugenkaart (leeg)

Aantal deelnemers:
7-9 personen

Locatie:
Accommodatie in de
Gemeente Boxmeer

Kosten:
€ 65,00 p.p.
inclusief eenvoudige lunch

Fotograaf:
Perry Filippini
Rob Daanen

Aanmelden:
contact@passiefoto.nl
telefoon 0485-340042

Haal meer uit je digitale camera !
Heb je een digitale compact fotocamera of een spiegelreflex camera en heb je het gevoel dat er veel meer uit te halen is? Met deze praktische workshop leer je in één middag hoe je camera werkt en kun je fotograferen in veel voorkomende situaties. Je foto’s krijgen een mooie compositie. Na uitleg in begrijpelijke taal ga je aan de slag om zelf te oefenen met je eigen camera. Na afloop bekijken we de oefenresultaten.
Leerzaam en leuk om te doen....

Theorie + praktijk
Techniek, situaties en compositie In het onderdeel techniek gaan we in op de werking van een digitale camera en kijken we of je alle mogelijkheden op je camera kunt vinden. Vervolgens behandelen we in een korte uitleg de ‘lichtkraan’ van de camera, je leert de begrippen  diafragma, sluitertijd en ISO. De onderwerpen scherp stellen, zoomen en flitsen komen ook aan bod. Het tweede onderdeel gaat over de meest voorkomende situaties die je fotografeert. Je krijgt uitleg over portretten, kinderen, landschap, actiefoto, weinig licht en close-up. Door met deze instellingen te werken weet je camera beter wat je wil fotograferen. Tenslotte leer je hoe je een goede compositie in je foto kunt  krijgen. Met 6 gemakkelijk te onthouden compositieregels zul je in staat zijn om foto’s sprekender te maken.

Je krijgt alle uitleg kort samengevat geplastificeerd uitgereikt. Met je eigen fotocamera ga je tijdens de cursus door middel van opdrachten oefenen. De onderwerpen techniek, situaties en compositie zijn in de opdrachten verwerkt. Door de opdrachten ga je ook je camera beter
leren kennen en weet je waar knopjes en menu-opties voor te gebruiken zijn.

Je krijgt uiteraard persoonlijke en deskundige hulp bij de oefeningen. Als je dat leuk vindt mag je ook een professionele spiegelreflexcamera
uitproberen met handmatige instellingen. Na afloop evalueren we met de groep verschillende foto’s op het grote scherm. Met de gemaakte foto’s van je zelf en van anderen ontdek je of het lukt om het geleerde ook in de praktijk te brengen.

De workshop Digitale Fotografie is een initiatief van de Stichting Toerisme & Recreatie Boxmeer in samenwerking met PassieFoto.
http://toerismerecreatieboxmeer.nladvertentie