string(55) "st-tunnisfeest-st-anthonius-st-nicolaasgilde-groeningen" St. Tunnisfeest St. Anthonius & St. Nicolaasgilde Groeningen

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

St. Tunnisfeest St. Anthonius & St. Nicolaasgilde Groeningen

zondag 16 januari 2011

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


te Groeningen

Het St. Anthonius & St. Nicolaasgilde uit Groeningen viert op zondag 16 januari en maandag 17 januari het jaarlijkse St. Tunnisfeest. Op deze dagen wordt een van de patroonheiligen van het gilde op een speciale manier herdacht. Een traditie die al enkele honderden jaren bestaat, maar die de laatste jaren een nieuwe opzet heeft gekregen.

Op zondag 16 januari is er om 10.30 uur een Heilige Mis in de kapel van Groeningen waar alle overleden leden van het gilde worden herdacht. Na deze Heilige Mis vertrekt het gilde naar het gildehuis "De Zandpoort" voor een besloten feestmiddag.

Op maandag 17 januari is er om 10.30 uur wederom een Heilige Mis in de kapel van Groeningen. Vanaf 13.30 uur start vervolgens de varkenskoppen verkoop, waarvoor de hele opbrengst ten goede komt aan de kapel. Op deze middag is iedereen van harte welkom om een bod te doen op de varkenskop en iedere aanwezige krijgt op die manier de kans om met een vleespakket naar huis te gaan. Een heel varken (verdeeld over verschillende pakketten) zal namelijk op die dag onder de bieders worden verdeeld. Iedereen wordt daarom van harte uitgenodigd om deze gezellige, traditionele middag mee te maken en om op die manier het onderhoud van de kapel te steunen.

Voor meer informatie over het gilde, zie de website www.gildegroeningen.nl.

Datum: 16 januari 2011
Aanvang: 10:30u
Lokatie: De Kapel , Groeningen
Website: http://www.gildegroeningen.nl


advertentie