string(56) "schrijfster-wytske-versteeg-te-gast-in-bibliotheek-cuijk" Schrijfster Wytske Versteeg te gast in Bibliotheek Cuijk

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Schrijfster Wytske Versteeg te gast in Bibliotheek Cuijk

dinsdag 23 januari 2018 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64

Vorig jaar verscheen Grime, de vierde roman van Wytske Versteeg. Op dinsdag 23 januari komt de schrijfster naar Bibliotheek Cuijk om lezers nader kennis te laten maken met dit fascinerende boek.

Als eerstejaarsstudent aan het elitaire Shelterwood wordt Nino verliefd op Suyin, een grillig en kwetsbaar meisje. Zij is echter in de ban van de charismatische Michael Wallerstadt, Nino’s jeugdvriend en grote voorbeeld. In een drukkend hete zomer werkt het drietal samen aan een film, Grime, die hun levens voor altijd zal veranderen. Nu, jaren later, probeert Nino erachter te komen wat er precies is gebeurd tijdens hun laatste maanden samen. Maar in een zoektocht waarin niets is wat het lijkt te zijn, verliest hij zijn eigen leven steeds verder uit het oog.  Grime is een verhaal over wat niet kan worden vergeten, over obsessie die tot over de rand van de waanzin drijft en over de onbetrouwbaarheid van onze waarneming.

Wytske Versteeg (1983) debuteerde in 2012 met De wezenlozen, dat de VrouwDebuutPrijs won en op de longlist van de AKO Literatuurprijs stond. Haar tweede roman, Boy, won de BNG Bank Literatuurprijs en stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs; vertaalrechten werden verkocht aan vijf landen. In 2015 verscheen haar veelgeprezen roman Quarantaine.

De lezing van Wytske Versteeg begint om 20.00 uur. Toegangskaarten kosten €6,- en zijn online te betellen via www.biblioplus.nl en bij de klantenservice in de bibliotheekvestigingen.

Lezing Wytske Versteeg, dinsdag 23 januari 2018, 20.00 uur Bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64.

Meer informatie?
www.biblioplus.nl

advertentie