string(26) "groen-geloven-moeder-aarde" Groen Geloven: Moeder Aarde

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Groen Geloven: Moeder Aarde

donderdag 23 november 2017 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Velp, Emmausklooster

Avant Spirit houdt in het Emmausklooster in Velp/Grave nog twee lezingen met vooraanstaande inleiders rondom het thema inspirerend leiderschap. Voormalig wetenschapper Marjolein Tiemens begeleidt bedrijven en organisaties rondom duurzaam ondernemen. De 10 geboden voor het milieu (van paus Benedictus), de ecologische voetafdruk: hoe zet je dat in om je organisatie (of in je gezin) richting duurzaamheid te krijgen, met enthousiaste inzet van je medewerkers?

Tiemens haalt haar inspiratie o.a. uit de encycliek Laudato Si', waarin paus Franciscus 'alle mensen van goede wil' oproept om met respect en eerbied om te gaan met de Aarde en de armen.

Bedrijven en organisaties hebben allemaal een doel dat wordt nagestreefd. Leidinggevenden in die organisaties kennen die doelen en moeten de mensen in hun bedrijf enthousiast maken voor dat doel. Hoe doe je dat. Welke hulpmiddelen heb je daarbij. Hoe moet je er zelf in staan om het goede voorbeeld te geven. Vooraanstaande inleiders zullen, elk vanuit hun eigen achtergrond, dit thema nader uitwerken. De komende lezing is op donderdag 27 november in het Emmausklooster in Velp/Grave. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid voor een informele ontmoeting in de refter van het klooster. De entree bedraagt 7,50 euro p.p. Op donderdag 7 december volgt dan Leo Fijen (hoofdredacteur KRO/NCRV) over persoonlijk leiderschap, loslaten en thuiskomen. Een inleiding over zijn laatste boek, dat hij schreef naar aanleiding van een briefwisseling met bisschop De Korte. Een passepartout voor deze beide lezingen samen kost slechts 10 euro. Aanmelden kan via www.avantspirit.nl.


Website:
www.avantspirit.nl