string(11) "yoga-nidra-" Yoga Nidra

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Yoga Nidra

maandag 18 december 2017 20:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


De Zoete Geest in Linden

Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent. Het combineert visualisatie met intenties, ademwerk en bodyscan.

We beginnen het uur met milde bewegings- ademhalingsoefeningen, zodat je lichaam rustiger wordt en zich al wat kan ontspannen.

Na een half uur ga je liggen op de mat met warme kleding en word je met mijn stem begeleid en uitgenodigd om aangenaam te liggen, waarna je een intentie zet voor de verdere meditatie. Die intentie wordt Sankalpa genoemd. Het is een korte positieve intentie die zich richt op een probleem dat je wilt oplossen. De Sankalpa herhaal je 3x in je gedachten.

Met mijn stem leid ik je door je lichaam, door lichaamsdelen te benoemen, waar je dan met je aandacht naar toe gaat. Daarna gaan we de aandacht richten op de adem. Als laatste is er een visualisatie. De meditatie wordt afgesloten door nogmaals 3x de Sankalpa te herhalen en dan je lichaam weer rustig te activeren. 

Meer informatie?
www.zoetegeest.nl