string(26) "karmel-hiroshima-mon-amour" Karmel: Hiroshima mon amour

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Karmel: Hiroshima mon amour

vrijdag 17 november 2017 16:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Steenstraat 39, 5831 JA Boxmeer

Film en spiritualiteit: Vertel ons van de liefde
Twee films die ons heel verschillende kanten van de liefde laten zien, pijnlijk, confronterend, ontroerend, onverwacht. Maar steeds bevragen ze ons op onze vooronderstellingen, aannames en ideeën over de liefde.

Een Japanse architect en een Franse actrice ontmoeten elkaar in Hiroshima. Zij begint een intense verhouding met hem. Hun gesprekken gaan eerst over de ellende die hij en zijn familie hebben doorgemaakt door het bombardement. Maar ook zij heeft diepgaande ervaringen opgedaan in het bezette Frankrijk. Maar is alles wat zij zich herinnert werkelijkheid of projectie?
Regie: Alain Resnais, (1959), bewerking van het boek Hiroshima mon amour van Margerite Duras. Met Emmanuelle Riva in de hoofdrol.

Begeleiding: Hettie Berflo o.carm.
Data: vrijdag 17 november en 2 februari de film Coming Home
Tijd: 16.00 uur - 20.00 uur
Kosten: € 12,50 per avond; inclusief koffie, thee, soep. S.v.p. brood meenemen.
Graag voor elke avond apart aanmelden.

Aanmelden
U kunt zich opgeven door te mailen naar karmelkringboxmeer@karmel.nl, of door u schriftelijk aan te melden bij het secretariaat van de Karmelkring, Steenstraat 39, 5831 JA Boxmeer, 0485-562156. Voor de activiteiten zelf kunt u het beste gebruik maken van de ingang bij Kerkpad 1, tenzij anders aangegeven. Meer informatie en het meest recente aanbod van Karmelkring Boxmeer vindt u op onze website: www.karmelcentra.nl/boxmeer.