string(25) "sinterklaas-intocht-grave" Sinterklaas Intocht Grave

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Sinterklaas Intocht Grave

zondag 19 november 2017 12:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Aan de Loswal aan de Maaskade

Nadat Sinterklaas zaterdag 18 november 2017 aankomt in Nederland, heeft hij zoals elk jaar de dag erna, zondag 19 november, gereserveerd voor Grave. De goedheiligman ziet ernaar uit om alle kinderen die middag te ontmoeten op de Loswal aan de Maaskade. Om 12.30 uur begint daar het voorprogramma met presentator Max.

Sint en zijn pieten zetten om 13:00 uur voet aan wal. Sint brengt maar liefst 80 pieten mee naar Grave. Regelpieten, waterpieten, dolle pieten, vrolijke pietengrieten, danspieten, kunst- en vliegwerkpieten, zelfs oma- en opapiet zijn weer van de partij, net zoals Spaanse Pietenpretband. Evenals voorgaande jaren wordt de vloot van de Sint weer begeleid door leden van watersportvereniging De Stuw en de prachtige stoomboten van Olie en Stoom. Ook Harmonie en Drumband Stad Grave en het Cloveniersgilde Grave zijn van de partij om de Sint en zijn pieten te verwelkomen. Scouting Grave en de EHBO-vereniging zorgen voor de veiligheid aan de waterkant. De winkels in Grave zijn deze koopzondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

Maak je eigen pietenmasker en laat zien dat jij een echte hulppiet kunt zijn. Knutselpiet heeft voor alle kinderen weer een leuke knutselplaat gemaakt. Inmiddels zijn deze platen verspreid onder de basisschooljeugd (tot en met groep 5) met daarop ook het Graafse intochtlied voor dit jaar. Zit je buiten Grave op school of heb je de knutselplaat niet gekregen, dan ligt er voor jou een klaar bij Pet’s Place in de Rogstraat of bij De Lekkernij in de Klinkerstraat.

Alvast veel plezier gewenst!