string(39) "concert-herfst-tonen-door-cultura-domus" Concert “Herfst-Tonen” door Cultura Domus

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Concert “Herfst-Tonen” door Cultura Domus

zondag 5 november 2017 14:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In samenwerking met Fenix Boxmeer 

Cultura Domus organiseert een concert, genaamd “Herfst-tonen”, in de 15e eeuws deels gotische R.K. kerk in Sint Hubert. Vanwege de sfeervolle ambiance leent deze kerk zich uitstekend voor dit concert waarin Fenix werken ten gehore brengt van Renaissance tot Close Harmony.
Het concert is op zondag 5 november aanstaande en begint om 19.30 uur. Fenix viert mede met deze uitvoering haar herrijzenis. U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur.

Het programma
Voor de pauze brengt Fenix composities ten gehore van Jacobus Gallus, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Cristóbal de Morales, Felix Mendelssohn en Joseph Rheinberger. Deze werken stammen uit de Renaissance, een periode van “wedergeboorte” die uitstekend past bij Allerheiligen en Allerzielen, dagen waarop dood en leven na de dood aan de orde komen.
Na de pauze staan Francis Poulenc en zelfs Lennon en McCartney op het repertoire. Hun werken worden op bijzondere wijze Close Harmony gezongen.

Fenix
Fenix bestaat uit acht getalenteerde vocalisten die in najaar 2016 een zangensemble hebben gevormd. Het ensemble wil de a capella zangkunst in de meest brede zin ten uitvoer brengen. De naam “Fenix” van het nieuwe ensemble is ontleend aan de Griekse mythologie, waarin Phoenix als vogel herrijst uit zijn eigen as. Voorheen was een aantal van de huidige zangers van Fenix actief in andere ensembles waaronder Voces Virorum. Echter, de ambitie om te zingen in een kleine setting heeft hen bijeengebracht. Zij hopen u een verrassend mooie concertavond te bieden.
Het ensemble wordt op enthousiaste wijze geleid door Marianne Salden. Haar ruime ervaring, opgedaan in een carrière als pianodocente en het coachen van koorprojecten, vormt voor Fenix de basis om uitvoeringen van een hoog muzikaal gehalte te kunnen verzorgen.

Uitvoering
Cultura Domus presenteert u een sfeervolle avond waarin zult genieten van de prachtige klanken van Fenix, de stralende solisten onder hen en de dynamiek van de professional Louise Leijendeckers.
Louise zal Fenix op fagot begeleiden bij “Adspice Domine’ en ‘O Lux Beata’ van Felix Mendelssohn Bartholdy.

Informatie en kaartverkoop
Kaarten à € 10,- zijn, inclusief pauzedrankje, vanaf heden verkrijgbaar via info@culturadomus.nl.
Losse kaartverkoop is mogelijk voor aanvang van het concert in de kerk.

Ook na afloop van het concert kunt u genieten van een drankje in de kerk.
Meer informatie: www.culturadomus.nl
Facebook: /fenixboxmeer/