string(11) "energiecafe" Energiecafé

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Energiecafé

dinsdag 10 oktober 2017 19:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Schouwburg Cuijk

De op 1 oktober 2017 gestarte “Duurzame 10-Daagse” eindigt morgen, op de Dag van de Duurzaamheid. Op deze afsluitende dag wordt het Energiecafé in de Schouwburg in Cuijk georganiseerd. Als vertegenwoordiger van lokale/regionale pers of een ander medium bent ook u hierbij natuurlijk van harte uitgenodigd.

Energiecafé dinsdag 10 oktober vanaf 19.30 Schouwburg Cuijk (inloop 19:00)

Tijdens het Energiecafé komen ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie in de gemeente Cuijk aan de orde. Twee sprekers, die door Al Gore zijn opgeleid in de Verenigde Staten, trappen de avond af met een inspirerende lezing. Aan de hand van de drie vragen en met uniek beeldmateriaal worden het publiek meegenomen in de effecten van klimaatverandering, de noodzaak om in actie te komen en vooral de legio aan mogelijkheden om hier invulling aan te geven. Het is voor veel mensen een eyeopener en tegelijk de manier om in beweging te komen.
Na de pauze wordt ingezoomd op de energiebehoefte van de gehele gemeente Cuijk en daarmee de opgave die er ligt om in 2045 energieneutraal te zijn. Verschillende initiatiefnemers gaan in gesprek over mogelijke en gerealiseerde projecten in de gemeente Cuijk onder leiding van een gespreksleider en met het publiek. Verschillende soorten hernieuwbare energie zullen besproken worden, zoals kleinschalige en grootschalige zonne-energieprojecten en kansen voor windenergie. Het belooft een interactieve en inspirerende avond te worden.

Duurzame 10 daagse
Tijdens de “Duurzame 10 Daagse” vonden allerlei activiteiten plaats, georganiseerd door de gemeente en ook door derden zoals: de duurzaamheidsmarkt, Groene Voetstappen, Meatless Monday (kantine), Wandeling door Cuijk en rondleidingen door bijvoorbeeld een voedselbos. Meer informatie vindt u op www.cuijk.nl/duurzaam-cuijk of www.facebook.com/duurzaamcuijk.