string(24) "de-verleiders-stem-kwijt" De Verleiders Stem Kwijt

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

De Verleiders Stem Kwijt

vrijdag 13 oktober 2017 20:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Schouwburg Cuijk Grotestraat 62, 5431 DL Cuijk

De Verleiders met een spetterende, gitzwarte komedie over (het falen van) democratie

De Verleiders zijn terug met de spetterende, gitzwarte komedie ‘Stem Kwijt’. De democratie werkt volgens hen niet meer. Het verzet tegen het handelsverdrag TTIP, belastingtrucs en het gevoel van onmacht bij burgers maakt dat democratie als staatsvorm een holle frase is geworden. Gekozen politici blijken de slippendragers van multinationals en banken, of zijn populistische slaven van hun electoraat en daardoor onmachtig in hun handelen. En dat terwijl wij staan voor grote ingewikkelde vraagstukken als migratie, het klimaatprobleem, de aanhoudende bankencrisis en de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk.

De verkiezingen, die het feest van de democratie hadden moeten worden, werden ordinaire straatgevechten over non issues, opgestookt door de media. En tegelijkertijd hebben xenofobe partijen steeds meer terrein gewonnen, wat al heeft geleid tot een Brexit in de UK en een Trump in de VS…

Maar wat dan? Moeten we naar andere vormen van politiek toe? Democratie 2.0, hoe ziet die eruit?

In ‘Stem Kwijt’ onderzoeken De Verleiders op hun vertrouwde wijze hoe we verder moeten. Want de democratie in de huidige vorm is dood. Morsdood.

Regie: Aat Ceelen. Tekst: George van Houts en Tom de Ket. Spel: Victor Löw, Leopold Witte, George van Houts, Tom de Ket en Marcel Hensema.

toneel | try-out
vrijdag 13 oktober, 20.15 uur
Kaartjes: 29 euro
Meer informatie?
https://schouwburgcuijk.nl/voorstellingen/de-verleiders-try-out/2810

www.de-verleiders.nl

Bekijk hier de trailer van de voorstelling:
https://www.youtube.com/watch?v=cFUBPHKFHhA