string(32) "groencursus-ivn-start-12-oktober" Groencursus IVN start 12 oktober

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Groencursus IVN start 12 oktober

donderdag 12 oktober 2017

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In Het Buitenhuis, Beukenlaan 8, 5363 RA te Velp N.Br.

Rondom Grave tref je mooie natuurgebieden aan. Denk aan de Kraaijenbergse Plassen met in de buurt het Gasselse Bos en Broekse Wielen, het Raamdal, landgoed Tongelaar bij Mill, de Zandvoort richting Zeeland, landschapspark Mariëndaal en het nieuwe natuurgebied Keent. Om enkele van deze natuurgebieden beter te leren kennen organiseert IVN Grave weer een Groencursus. Deze cursus start op donderdag 12 oktober; hij bestaat uit 4 theorie-avonden op donderdag en één op dinsdag op de daaropvolgende 4 zaterdagen en één zondag zijn er excursies naar de verschillende natuurgebieden. Aanmelden kan tot 7 oktober.

Theorie én praktijk
Om nóg meer van deze gebieden te kunnen genieten is het prettig om ook te weten wat je er zoal kunt tegenkomen aan planten en dieren. Zo wordt er onder meer stil gestaan bij vogels, zoogdieren, en insecten. Ook vruchten, zaden, paddenstoelen, bomen en knoppen, gallen en natuurbeheer komen aan bod. Op de theorie-avonden worden deze onderwerpen besproken en met beelden toegelicht. Tijdens de daaropvolgende excursie laten de natuurgidsen zien hoe de praktijk eruit ziet. Na deze cursus zullen de deelnemers met een andere blik naar de natuur kijken en mogelijk hun (klein-)kinderen straks wijzen op dingen waar ze voorheen aan voorbij liepen.

Start 12 oktober
De Groencursus is bestemd voor iedereen die meer wil weten over de natuur in onze directe omgeving; basiskennis is niet nodig. De cursus start op donderdag 12 oktober; de volgende theorie-avonden zijn op donderdag 2 november, dinsdag 14 november, en de donderdagen 30 november en 14 december. De excursies zijn op zondag 15 oktober om 10.30u en de zaterdagen: 4 november, 18 november, 2 december en 16 december. Deze sluiten qua inhoud aan op de lesavond en vinden plaats in de natuurgebieden rond Grave. De cursus wordt verzorgd door ervaren IVN-natuurgidsen.

Locatie en kosten

De lesavonden worden gehouden in Het Buitenhuis, (clubgebouw van de kinderboerderij en IVN Grave) Beukenlaan 8, 5363 RA te Velp N.Br. De kosten voor deze cursus bedragen voor IVN leden € 30,- niet leden betalen €35,-incl. koffie/thee. (max. 20 deelnemers) Ook niet-IVN-leden zijn van harte welkom. Voor meer informatie over IVN Grave kijk op www.ivn.nl/afdeling/grave

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 7 oktober bij: L. Lobel, tel.: 0486-475388 of Lobelia@home.nl. Na aanmelding wordt het programma toegestuurd met verdere informatie.


advertentie