string(75) "vader-en-zoon-de-bruijn-uit-sint-anthonis-exposeren-samen-in-het-kerkje-in-" Vader en zoon De Bruijn uit Sint Anthonis exposeren samen in het kerkje in

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Vader en zoon De Bruijn uit Sint Anthonis exposeren samen in het kerkje in

zaterdag 7 oktober 2017 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


 In Kunst in het Kerkje te Velp NB. Pastoor Loefstraat 1, Velp NB

Vanaf 7 oktober 2017 exposeren vader en zoon De Bruijn uit Sint Anthonis samen in het kerkje in Velp. Kees de Bruijn heeft al bijna 30 jaren een eigen grafisch ontwerpbureau. Als onderdeel van zijn passie voor vrije kunsten exposeert hij in Velp houten objecten. Zoon Philip zit in het afstudeerjaar van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Als autonoom beeldend kunstenaar exposeert hij in Velp schilderijen.

Kees de Bruijn- houtsculpturen

“Met zagen, hakken en schuren kan ik gedachten en ideeën concreet maken in hout”, zegt Kees, “het is een creatief proces van zoeken en ontdekken”. Hij beschouwt hout als levend materiaal, een heel natuurlijke materie die een prettige rust uitstraalt. In zijn werk maakt hij vaak gebruik van de ‘natuurlijke’ begrippen vergankelijkheid, groei, vitaliteit. Een andere keer neemt hij al werkend esthetische en abstracte kwaliteiten als uitgangspunt. Gemaakt met nadrukkelijke eenvoud, vaak groot en massief. "Exposeren in een kerk vind ik wel aantrekkelijk", zegt hij, "want er is een duidelijk verband tussen bomen, religie en mensen. Hout heeft raakvlakken met mystiek".

Philip de Bruijn - schilderijen
Naast schilder is Philip de Bruijn ook fanatiek drummer. Schilderen en drummen hebben voor hem overeenkomsten: ze zijn beide expressief, fysiek en toegankelijk. Philip's grote kleurrijke abstract-expressieve schilderijen zijn meestal aangenaam om naar te kijken, soms zijn ze echter minder toegankelijk. Of, zoals hij het zelf zegt: "Mijn schilderijen communiceren voornamelijk mijn persoonlijke emoties. Soms plaats ik ze in een maatschappelijke context, maar de kijker kan er een eigen invulling aan geven".

Stichting Kunst in het Kerkje

Sinds 1977 zijn er wekelijks kunstexposities en concerten in de voormalige R.K. Parochiekerk van Velp dat dateert uit de 12e eeuw. De organisatie daarvan is in handen van Stichting Kunst in het Kerkje. Deze bestaat uit zo’n 15 enthousiaste vrijwilligers. Tevens organiseert Kunst in het Kerkje lezingen over culturele onderwerpen en bijzondere maatschappelijke projecten http://www.kunstinhetkerkje.nl/.

De expositie is gratis te bezoeken op 7 oktober t/m 22 oktober 2017• za + zo 11-17 u in Kunst in het Kerkje te Velp NB. Pastoor Loefstraat 1, Velp NB.