string(70) "-pim-pom--fieperdepiep-feestelijke-theaterochtend-voor-peuters-kleuter" Pim & Pom - Fieperdepiep Feestelijke theaterochtend voor peuters & kleuter

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Pim & Pom - Fieperdepiep Feestelijke theaterochtend voor peuters & kleuter

zondag 1 oktober 2017 10:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Schouwburg Cuijk 

Fieperdepiep Festival
Peuter- en kleuterfestival rondom het werk van illustrator Fiep Westerdorp

Schouwburg Cuijk
Zondag 1 oktober
Festival: 9.30 uur - 13.00 uur
Voorstellingen: 10.00 uur, 10.30 uur en 11.30 uur

Op 17 december 2016 is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren en dat wordt groots gevierd! Zij was een succesvolle illustrator van boekomslagen en affiches, maar is vooral bekend van haar tekeningen bij de jeugdboeken van Annie M.G. Schmidt en Mies Bouhuys. Zo genieten kinderen en ouders al generaties lang van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en de poezen Pim en Pom. Het werk van Fiep is nog steeds springlevend!

In het feestelijke herdenkingsjaar 2016 - 2017 vindt het Fieperdepiep Festival plaats, een vrolijke en sprankelende theaterbelevenis rond het werk van Fiep Westendorp voor kinderen vanaf 2 jaar.

Fieperdepiep Festival in foyer en in Fiepbus

Tijdens het Fieperdepiep Festival is de foyer veranderd in Fieps tuin-atelier dat de zintuigen prikkelt, het hart van het festival. De kinderen kunnen er zich creatief uiten en heerlijk verder spelen met wat ze hebben gezien en beleefd tijdens de voorstellingen Fiep fiep vogeltje (2+) en Pim & Pom (3+). Speel in het atelier, droom lekker weg in een poezenmand met een verhaaltje en maak je mooiste tekening!

Uniek aan dit festival is de vrolijk gedecoreerde dubbeldekker die buiten voor de bezoekers klaar staat: De Fiepbus. Beneden in de bus kunnen ze door een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Op de bovenverdieping kunnen kinderen op de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te doen, te knutselen en nog veel meer. Soms worden er ook kleine ritjes gemaakt!

Ook zijn er drie voorstellingen te zien tijdens het Fieperdepiep Festival:

Pim & Pom - Fieperdepiep (3+)
De Toren van Geluid
Spel: Laura Burgmans en Norman van Huut

Speciaal voor dit jubileumjaar is er een feestelijke voorstelling over jarig zijn en héél oud worden! En... hoe doe je dat eigenlijk, een groot feest geven? De poezen Pim en Pom uit de boeken van Mies Bouhuys en Fiep Westendorp hebben er hun pootjes vol aan. Als dat maar goed uitpakt... Veel lekkere muziek en pakkende liedjes. En de kinderen doen natuurlijk gezellig mee! Aanvang: 10.30 uur. Duur: 45 minuten.

Voor meer informatie:
www.vanaf2.nl / annelien@vanaf2.nl/ 020-6366860