string(42) "klooster-sint-agatha-op-open-monumentendag" Klooster Sint Agatha op Open Monumentendag

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Klooster Sint Agatha op Open Monumentendag

zondag 10 september 2017 13:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Klooster Sint Agatha aan de Kloosterlaan 24 in Sint Agatha.

Ook dit jaar zijn de deuren van het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven in het klooster van Sint Agatha geopend op Open Monumentendag. We zijn dan open van 13.00 uur tot 17.00 uur.

In het hoofdgebouw kan de tentoonstelling De Witte Karavaan, 150 jaar Witte Paters en Witte Zusters in Afrika worden bekeken. Om 14.30 uur is er een lezing door Witte Zuster Tiny Hölscher. Zr. Tiny vindt het van belang dat het oorspronkelijk charisma van stichters Kardinaal Lavigerie en Mère Salomé zichtbaar en onder de aandacht blijft en nog steeds als inspiratiebron kan dienen voor missionarissen en anderen, oud én jong, in Afrika én in Europa. Aanmelding voor de lezing kan op info@erfgoedkloosterleven.nl of telefonisch op 0485-311007. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

In het hoofdgebouw kan ook een kijkje worden genomen in het iconen-atelier van Liesbeth Smulders en in de prachtige kloosterkerk.

Op het kloosterterrein zijn ook activiteiten. Onder andere speelt een blaaskwintet met Sarah Schendeler, is het atelier van kruisheer broeder Edgard Claes open en kan in het bezoekerscentrum van koffie, thee, frisdrank en in het klooster gebakken koek worden genoten.
Bij mooi weer is een wandeling in de kloostertuin aan te bevelen. Kortom, er is veel te beleven!

Website:
www.erfgoedkloosterleven.nl
 
10/09/2017 Van: 13.00 Tot: 17.00
Klooster Sint Agatha, Kloosterlaan 24, 5435 XD Sint Agatha