string(61) "via-berlin--breaking-the-silence-in-theater-de-weijer-boxmeer" Via Berlin - Breaking the Silence in Theater de Weijer Boxmeer

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Via Berlin - Breaking the Silence in Theater de Weijer Boxmeer

vrijdag 15 december 2017 20:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Via Berlin vertelt met een volstrekt eigen vorm van muziektheater persoonlijke, herkenbare verhalen die symbool staan voor universele en maatschappelijke thema’s die ons bezighouden. Oorlog, illegaliteit, ouderdom, de consumptiemaatschappij… de ontwikkelingen in de wereld zetten ons denken op scherp.

Via Berlin heeft sinds haar ontstaan in 2008 al meer dan 35.000 mensen weten te raken met haar voorstellingen. Vanuit de verschillende podiumkunstdisciplines teksttheater en (klassieke) muziek vonden actrice Dagmar Slagmolen en violiste Rosa Arnold een gezamenlijk doel, namelijk het zelf ontwikkelen en uitvoeren van muziektheatervoorstellingen waarin zelfgeschreven tekst en klassieke muziek zo dicht mogelijk bij elkaar komen.

Breaking The Silence is het liefdesverhaal van een man en een vrouw onder het juk van een dictatoriaal regime. De man is componist, de vrouw een talentvol celliste in dienst van het regime. Wanneer de man op een dag spoorloos verdwijnt, begint de vrouw een koortsachtige en gevaarlijke zoektocht die haar dwars door hun verleden voert. Ze ontdekt dat haar herinneringen niet stroken met de feiten die boven tafel komen. Heeft haar man haar verraden? Of is hij slachtoffer van het systeem? Via muziek van Shostakovitsj en oude tape-opnamen doet zij een ontdekking die haar leven zal veranderen. De muziek van Shostakovitsj en Ligeti wordt speciaal bewerkt voor het Berlage Saxophone Quartet. Peter Vigh schrijft nieuwe composities voor taperecorder waarin tekst en instrumentarium met elkaar verweven zijn.

Teaser Breaking the Silence | Via Berlin i.s.m. Berlage Saxophone Quartet
www.youtube.com/watch?v=AEIfYv5JO3A

15-12-2017
Entree: €18.50
Aanvang: 20:15
Info en kaarten

P.S. In combinatie met een kaartje voor een film-, muziek- of theatervoorstelling krijg je een mooie korting in ons restaurant De Heerlijkheid, vanaf 2 gangen: €24,95. Het theatermenu is enkel telefonisch te reserveren via 0485-574919.

Meer theater, muziek, films, en evenementen: 
www.deweijer.nl/agenda