string(27) "open-dag-brandweerpost-mill" Open dag Brandweerpost Mill

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Open dag Brandweerpost Mill

zondag 3 september 2017 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Op de Kuilen aan de Fazantenweg in Langenboom. 

Op zondag 3 september zal de Millse brandweer een open dag organiseren op de Kuilen aan de Fazantenweg in Langenboom. Dit van 11.00 uur tot 17.00 uur op en nabij het terrein van surfschool Wim Reijs.

De reden dat deze open dag wordt georganiseerd aan de Kuilen is de nieuwe taak die het brandweerkorps Mill sinds een jaar heeft: het Oppervlakte Reddings Team (OVRT). Dit is een regionaal specialisme. Binnen Brandweer Brabant Noord is het Millse korps de enige post waarbij deze taak tot het takenpakket hoort. Daarnaast zijn er nog de duikers van de beroepskazerne in 's Hertogenbosch. Voor deze taak is een nieuw voertuig door de regionale brandweer ter beschikking gesteld en is er door de postleden een opleiding gevolgd om deze taak goed te kunnen uitvoeren.
Een tweede nieuwe taak die het brandweerteam in Mill regionaal invult is zware Hulpverlening (HV). Elke brandweerwagen heeft de beschikking over redgereedschap maar dat is niet altijd voldoende. In de kazerne in Mill staat een speciaal HV voertuig met sterker gereedschap waarmee men andere posten kan ondersteunen tijdens hulpverleningsinzetten die meer specialistisch gereedschap vragen. Ook hiervoor hebben de postleden een speciale opleiding gevold en zijn de wekelijkse oefenavonden wat meer ingevuld on de beide specialismen goed onder de knie te krijgen.
Omdat de post graag aan het publiek wil laten zien wat deze taken precies inhouden zullen tijdens de open dag diverse demonstraties worden gehouden en zal ook het publiek de mogelijkheid krijgen om de gereedschappen ter hand te nemen en te gebruiken. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om de (nieuwe) voertuigen uitgebreid te bekijken en zullen er voor de kinderen spellen zijn waarbij ze zich een echte brandweerman of -vrouw zullen voelen.

Noteer dus zondag 3 september alvast in uw agenda om een kijkje te komen nemen bij de open dag van Brandweer Mill.