string(42) "euregio-concertreeks--angel-laguna-herrera" Euregio concertreeks - Angel Laguna Herrera

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Euregio concertreeks - Angel Laguna Herrera

woensdag 2 augustus 2017 20:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


De finaleklapper van de Internationale muziekzomer “Campus Cleve”. Jonge talentvolle pianisten hebben een reeks masterclasses achter de rug en sluiten af met deze zomeravondconcerten. ‘Ontroerend en steengoed’. 

Vanavond met Angel Laguna Herrera. Angel is geboren in Madrid, waar hij op 9-jarige leeftijd zijn muziekstudies begon en op 10-jarige leeftijd voor de piano koos. Hij studeerde aan het muziekconservatorium van Getafe (Madrid) o.l.v. Carlos Javier Domínguez.
Momenteel heeft hij zijn studies reeds afgesloten en vervolmaakt hij zich verder op technisch en interpretatorisch vlak tijdens masterclasses in Spanje, Duitsland, Frankrijk en Engeland bij o.a. Claudio Martínez Menher, Boguslaw Jan Strobel, Georg Friedrich Schenck, Alberto Portugueis, Ana Guijarro, Luca Chiantore, Eldar Nebolsin, Elsa Kolodin en Ferenc Rados. Hij nam ook deel aan de zomeracademie van het Mozarteum in Salzburg, waar hij les nam bij Frank Wibaut.
Hij won prijzen in verschillende regionale, nationale en internationale piano- en kamermuziekwedstrijden, o.a. de 2de prijs bij de Intercentros Music Competition Community in Madrid in 2005 en een eervolle vermelding bij de Internationale Pianowedstrijd Carlet (Valencia) in 2007.
Hij concerteert regelmatig in Spanje maar ook in de rest van Europa, o.a. voor de Beethoven Piano Society of Europe in St Martin in the Fields.

Zijn repertoire bestaat uit werken van L. van Beethoven, Fr. Chopin, Fr. Liszt e.a.

Bij de festivalconcerten wordt er geen entreegeld gevraagd. Voor de studenten is het niet alleen belangrijk om podiumervaring op te doen, maar ook dat zij door vrije giften van het publiek hun cursus kunnen herfinancieren, wat mede door de ondersteuning van de Kreis Kleve, de firma Kawai, de Kulturstiftung Sparkasse am Niederrhein, Rijn-Waal Euregio en het engagement van de deelnemende gemeenten ook mogelijk gemaakt wordt.

Zie website