string(27) "bomenwandeling-door-boxmeer" Bomenwandeling door Boxmeer

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Bomenwandeling door Boxmeer

zondag 24 september 2017 10:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Wandeling door het centrum van Boxmeer, helemaal gewijd aan bomen.

Kom mee op deze wandeling door het centrum van Boxmeer, helemaal gewijd aan bomen. Bomen verdienen zeker onze aandacht. Ze luisteren onze leefomgeving op, geven ‘s zomers gratis schaduw, en dragen bij aan schonere lucht. U merkt het; over bomen valt heel wat te vertellen. Wist u bijvoorbeeld dat de dikke eiken in het Weijerpark minstens 150 jaar oud zijn? Dus al anderhalve eeuw speelt zich stilletjes hun jaarlijkse groei- en bloeicyclus af! Zo komen we de bekende soorten tegen, waar u misschien dagelijks aan voorbij loopt of fietst. Maar er staan ook minder bekende bomen, zoals een ‘valse Christusdoorn’ en er is zelfs een prachtige mammoetboom te bewonderen.

De wandeling vindt plaats op zondag 24 september om 10.00 uur. Deze start bij de ingang van de Weijer op het Weijerplein en zijn daar rond 12.00 uur weer terug zijn.

Dus als u interesse heeft in hoe rijk het centrum van Boxmeer is voorzien van mooie bomen, loop dan met deze wandeling mee. Na afloop is er koffie en/of thee waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Aanmelden is niet nodig. Voor info: tel. 0485-383391 of zie
https://www.ivn.nl