string(24) "lucas-de-man-in-boxmeer-" Lucas de Man in Boxmeer!

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Lucas de Man in Boxmeer!

zaterdag 17 juni 2017 20:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Bij de Weijer.

Op 17 juni is Lucas de Man in Boxmeer! Dat maakt ons blij. Lucas is namelijk een enorme inspiratie voor ons. In al zijn projecten streeft hij ernaar om de publieke ruimte geen anonieme consumptiemarktplaats te laten zijn, maar een plek van verbinding, verwondering, verstrooiing, verbazing en verwarring, een plek van ont-moeting.

Lucas maakte een reis door Europa, door 17 steden in 8 verschillende landen, op zoek naar een gedeelde visie over de toekomst van Europa. Gedreven door de gouden generatie die aan de grond van de Verlichting stonden met grote namen als Luther, Erasmus, Machiavelli en Copernicus. Denkers met een visie die onze huidige realiteit heeft gevormd. De Verlichting trok Europa uit de middeleeuwen en transformeerde Europa in het machtige westen wat we nu kennen.

En wat nu? Europa wordt uitgedaagd door een aantal grote problemen; milieu, populisme, de E.U., vluchtelingenstromen. Is er een nieuwe generatie met een visie over de huidige problemen? Een generatie van visionairen die niet alleen die visie hebben maar ook werken volgens die visie? Lucas vond een groot aantal van dat soort mensen die wij creators noemen; creative professionals. Met het beeldmateriaal van de interviews die hij met hen deed maakte Lucas de voorstelling De Man Door Europa en de documentaire In Search of Europe, meeting modern visionairies.

Meer over de Weijer: 
www.deweijer.nl