string(33) "kunst-en-theaterweekend-in-gennep" Kunst- en Theaterweekend in Gennep

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Kunst- en Theaterweekend in Gennep

zaterdag 10 juni 2017

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


SumMmertime en 400 jaar Stadhuis Gennep vieren feest!

De organisaties SumMmertime en 400 jaar stadhuis Gennep hebben de handen ineen geslagen om Gennep dit jaar gedurende twaalf aaneengesloten weekenden te veranderen in een bruisend centrum vol festiviteiten, muziek, zang en theater. In samenwerking met het Niers Kunst Collectief en de Theateretappe wordt op 10 en 11 juni het spits afgebeten met een kunst- en theaterweekend op de Markt en rondom het gemeentekantoor. 

Zaterdag 10 juni om 12.00 uur vindt de spectaculaire opening van het kunst- en theaterweekend op de Markt plaats. Daar worden op beide dagen in vier theaterwagens op de Markt voorstellingen opgevoerd voor het hele gezin. Er is muziek, cabaret, bekende artiesten onder wie Tim Akkerman treden op en voor de kinderen zijn er kindervoorstellingen en diverse creatieve activiteiten. Afhankelijk van het weer en de belangstelling gaan de cabaretvoorstellingen op zaterdag door tot circa 22.00 uur. 
Zondag begint de theatermarkt al om 10.30 uur met koffie en het klassieke concert  ’De Vier Jaargetijden’ van Vivaldi. Klassieke muzikanten voeren dit meesterwerk in vier concerten van elk 10 minuten op eigentijdse wijze uit in de theaterwagens. Een arrangement van vier concerten inclusief koffie met gebak (totaal 90 minuten) kost 17,50 euro. Reserveren via pieter@theateretappe.nl

Het Niers Kunst collectief heeft op beide dagen rondom het gemeentekantoor een interessante kunstroute uitgezet. Een internationaal gezelschap van dertig kunstenaars toont hier hun kunstzinnige talenten. Leerlingen van het Elzendaalcollege laten op deze markt hun schilderijen van het Gennepse stadhuis zien. Zij hebben die in het kader van hun eindexamen gemaakt. De kunstmarkt is op beide dagen tot 17.00 uur te bezoeken. 

Liefhebbers van klassieke muziek worden dit weekend extra verwend want zaterdagavond 10 juni staat er een klassiek concert in de Protestantse kerk op het programma. Blokfluitist Eric Fennis speelt, begeleid door celliste Maaike Roelofs en Vaughan Schlepp, barokmuziek van Bach, Couperin en Telemann. 

Meer info over het programma op www. Summmertimegennep.com en www.stadhuisgennep400jaar.nl