string(45) "cuijkse-taizeviering-in-teken-van-pinksteren-" Cuijkse Taizéviering in teken van Pinksteren

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Cuijkse Taizéviering in teken van Pinksteren

vrijdag 9 juni 2017 19:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de St. Martinuskerk aan Kerkstraat 10 in Cuijk  

In de St. Martinuskerk in Cuijk wordt op vrijdag 9 juni 2017 om 19.00 uur een Taizéviering gehouden. De viering is een initiatief van de H. Martinus parochie Cuijk.

Deze vering staat in teken van het Pinksterfeest, dat op 4 en 5 juni gevierd wordt. Het Pinksterfeest is na Kerst en Pasen het derde grote feest van de Christelijke kerk. Tijdens het Pinksterfeest wordt herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde uit de hemel op de apostelen en andere aanwezige gelovigen. Deze begonnen daarop alle volken in hun eigen taal toe te spreken. Het betekende het begin van de verspreiding van het christendom.

Er worden tijdens de Taizéviering op 9 juni door de aanwezigen (door piano begeleide) passende liederen uit Taizé gezongen, afgewisseld met gebed, korte bijbellezingen en een meditatief moment van stilte.

Taizé is een internationale christelijke oecumenische kloostergemeenschap in het zuiden van Frankrijk, waar jaarlijks duizenden mensen, vooral jongeren, uit heel Europa komen voor een periode van ontmoeting en bezinning. Drie maal per dag komen de broeders met alle bezoekers bijeen voor het gemeenschappelijk gebed in de Verzoeningskerk, met veel zingen en een lange tijd van stilte. Voor meer informatie: http://www.taize.fr/nl.

De liederen van Taizé zijn kort en eenvoudig en gemakkelijk meerstemmig te zingen. Sommige Taizéliederen zijn heel bekend geworden, zoals bijvoorbeeld Ubi caritas, of Als alles duister is.

Bij de Taizéviering in Cuijk zitten de aanwezigen in een speciaal gecreëerde intieme ruimte vóór in de Martinuskerk. De totale viering duurt ca. 45 minuten.
Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een kop koffie of thee na te praten en een kijkje te nemen bij de speciale boekentafel.
Iedereen, jong en oud, is van harte uitgenodigd deze Taizé-viering bij te wonen!

Vrijdag 9 juni 2017, 19.00 uur.
St. Martinuskerk, Kerkstraat 10, Cuijk