string(50) "eetbare-planten-zoeken-in-het-raamdal-bij-escharen" Eetbare planten zoeken in het Raamdal bij Escharen

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Eetbare planten zoeken in het Raamdal bij Escharen

zondag 21 mei 2017 14:10

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


De natuur is meer dan een plek om doorheen te wandelen en om dieren te spotten. Het is ook een bron van voedsel, voor dier én mens.

Veel planten die in het wild groeien, zijn eetbaar. Welke precies, daarover vertellen IVN natuurgidsen tijdens een wandeling op zondag 21 mei. De wandeling begint om 14.00u (tot circa 16.00u) op de parkeerplaats bij de Tennisbaan in Escharen, hoek Karweg, Beerschemaasweg. 

Wandel en proef

Er groeit en bloeit van alles om ons heen wat eetbaar is. In de natuur zorgen dieren voor hun eigen eten. Maar ook mensen kunnen eten van de natuur. Vooral in deze tijd, het voorjaar, als de planten jong zijn is er veel smakelijks te verzamelen. Lang geleden maakten mensen zelfs een voorjaarssoep. Ze gebruikten hiervoor de jonge blaadjes van allerlei wilde planten. Deze planten bevatten vaak veel waardevolle vitamines en mineralen die men na een lange winter met nauwelijks verse groenten wel kon gebruiken.

De wandelaars ontdekken tijdens de wandeling wat ze lekker vinden en krijgen daarbij allerlei praktische informatie zoals: waar vind je eetbare planten? Welke planten kun je eten en hoe gebruik je ze? Welk deel van een plant kun je eten? Alleen de blaadjes, de wortels of ook de bloemen? Aan het einde van de wandeling is er een kleine proeverij van het verzamelde lekkers. Voor de kinderen die meegaan is het handig om een klein emmertje of bakje mee te nemen om de “oogst” in te doen.

Deelname
Iedereen kan deelnemen aan deze wandeling; ook voor kinderen is het een leuke en leerzame middag. De route is niet geschikt voor mensen die een rolstoel gebruiken. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.


advertentie