string(32) "jubileum-50-jarig-priesterschap-" Jubileum 50-jarig priesterschap

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Jubileum 50-jarig priesterschap

zondag 7 mei 2017 10:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Met Pastoor van der Meijden

In 1967 werd Ad van der Meijden (1940) ingewijd als priester. Dit jaar is dat dus precies 50 jaar geleden. Dit jubileum zal in Mill gevierd worden op zondag 7 mei met een feestelijke viering om 10.30 uur in de kerk en aansluitend een receptie tot 16.00 uur in Cultureel Centrum Myllesweerd.

Roeping
Hij was bijna 19 jaar toen Ad van der Meijden aan zijn opleiding tot priester begon. “De omgeving reageerde wel vreemd. Wat gaat hij nu toch doen. Ik had al verkering in die tijd en ik kon wel 5 meiden krijgen aan één hand,” glimlacht hij. “Het was echt een roeping, ik voelde me geroepen.”

Pastoor
Begin jaren tachtig vond de bisschop dat hij voldoende ervaring had en werd het tijd pastoor te worden. “Je bent belegen, zei de bisschop tegen me. Hij bedoelde dat ik voldoende kwaliteiten had pastoor te worden. Maar ik was dolgelukkig in Horst dus ik voelde er niets voor.” Maar hij volgde toch het verzoek van de bisschop en werd pastoor in Sevenum. “Daar had ik het ook enorm naar mijn zin en dat was bij de parochianen wederzijds, dus ik wilde er eigenlijk ook niet weg.”

Mill
In 1995 werd Ad van der Meijden pastoor in Mill. “Pastoor van der Staak was een tijd ziek en overleed. Het was een moeilijke situatie in Mill. Mien van den Heuvel heeft me destijds bijna gedwongen naar Mill te komen.” Mien belde regelmatig en ze vroeg of ze met wat bestuursleden mocht komen praten om hem te overtuigen de overstap naar Mill te maken. “Uiteindelijk heeft Mien zelfs de bisschop gebeld en mij toch weten te overtuigen naar Mill te komen.”

Video
Het hele interview met pastoor van der Meijden is terug te zien bij de Lokale Omroep Mill en via de website www.inmill.nl.
Hierin ziet u ook beelden van de inhuldiging in 1995 in Mill.

Foto: Hen Daans