Deel dit evenement ‹ Terug naar agenda-overzicht

Kennedymars Cuijk

zaterdag 20 mei 2017 12:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Tweede editie: 80 km wandelen binnen 20 uur in en rondom de mooie omgeving van het Land van Cuijk.

20 mei 2017 kan er worden gewandeld tijdens de eerste Kennedymars van Cuijk.

Het ontstaan van een Kennedymars komt voor uit 1963 waar toenmalig president van Amerika John F. Kennedy in een brief aan commandant Shoup zich afvroeg of zijn militairen voldoende uithoudingvermogen hadden om binnen 20 uur 50 mijl te kunnen lopen. Deze uitdaging werd ook opgepakt bij de gewone burger. Hierdoor ontstond er binnen de VS een kortstondige rage die via Engeland omsloeg naar Nederland om lange afstanden te lopen.

Ondertussen kent Nederland 21 Kennedymars in verschillende delen van het land. Allen starten ze ‘s avonds, op twee na. (Hengelo en Sittard).

De Kennedymars Cuijk zal starten om 05.00 uur en men moet voor zondag 01.00 uur binnen zijn bij de start en finishlocatie partycentrum “De Bond”.

De route zal gaan door het centrum van Cuijk, langs de Maas en via de wijken Cuijk- Noord en de Heeswijk langs de Kraayenbergse plassen. Vervolgens loop de route via kasteel Tongelaar, de Kuilen en de Molenheide naar De vilt, de Maashegge langs de plaatsen Vianen en Beers terug langs van der Valk naar de finish.

In totaal heeft de route 8 overdekte rustposten waar 7 ondernemingen zich hebben aangesloten en 1 in de molen. Naast deze rustposten zijn er aan het tweede deel van de route nog 2 drankposten.
Op het 40KM punt is het mogelijk je tas te laten bezorgen en voor de verre afstand wandelaars is er een slaaparrangement geregeld bij van der Valk Cuijk. Het evenement heeft Jumbo supermarkt Cuijk als hoofdsponsor.

Mocht 80KM te veel zijn, maar vind je wandelen wel leuk of zoek je een mooie training voor de Nijmeegse 4daagse dan is er de mogelijkheid om de 50KM, 40KM, 25KM of 15KM te wandelen.

Beginnen je voeten al te kriebelen om de omgeving van Cuijk te bewonderen?
Dan kan men zich inschrijven voor alle afstanden via de website: www.kennedymarscuijk.nl

advertentie