Deel dit artikel ‹ Terug

Cheerleaders naar Nederlands Kampioenschap

Geplaatst op: woensdag 1 juni 2016


BOXMEER – De cheerleaders van Partisans Athletics hebben een droom. De vijf teams hopen allemaal de eerste plaats te behalen op het Nederlands Kampioenschap Cheerleading 2016. Op 12 juni moet het gebeuren. De afgelopen maanden hebben de jongens en meisjes hard getraind om nog meer spectaculaire stunts te laten zien. Daarmee moet het lukken om in vijf categorieën de gouden plak te veroveren.

De finale van het Nederlands Kampioenschap Cheerleading 2016 vindt plaats in Zwolle. De vijf teams van de cheerleadingvereniging laten daar aan een kundige jury en een enthousiast publiek uit heel Nederland zien waar ze de afgelopen maanden aan gewerkt hebben.

In februari en april werden voorrondes gehouden, waar keurige resultaten werden behaald. Alle teams hebben zich dan ook geplaatst voor de finale van het NK. Een eerste plaats op die wedstrijd betekent niet alleen dat je jezelf een jaar lang Nederlands Kampioen Cheerleading mag noemen. Ook kunnen de nummers één zich kwalificeren voor de Europese cheerleadingkampioenschappen in Praag en de Wereldkampioenschappen Cheerleading in 2017 in Disney Wordl, Orlando-Florida-USA.

Bij Partisans Athletics zitten cheerleaders van alle leeftijden. De jongste deelneemster is 5 jaar jong. Zij doet mee in het team Little Athletics, dat uitkomt in de categorie Cheer Discovery Peewees. Dit jaar behaalden zij op allebei de voorronden de eerste plaats, wat veel belooft voor de finale.

Een leeftijdscategorie hoger wordt Noord-Brabant vertegenwoordigd door twee teams: een met alleen meiden in de categorie all-girl en een coed-team, waar ook een jongen meedoet. De meiden noemen zich Athletics Elite. In een sterk deelnemersveld behaalden zij op de voorronden van dit jaar al een tweede en een eerste plaats. Ook het gemengde team, Athletics Revolution, heeft een eerste en een tweede plaats op zak.

In de hoogste leeftijdsklasse, vanaf 16 jaar, vaardigen de Boxmeerse cheerleaders een team af: Partisans Athletics. Ook dit team komt uit in de categorie coed. Het bestaat uit 5 jongens en 5 meiden. Ook zij hebben op de voorronden een tweede en een eerste plek behaald.

Tenslotte doen coaches Mayke en Rob mee in de categorie senior partnerstunt. Zij zijn al jaren de onbetwiste Nederlandse kampioenen op dit onderdeel. Dat weerhoudt hen er niet van om tijdens deze finale alles op alles te zetten om een spectaculaire routine te laten zien. Als alles goed gaat, resulteert dat in een prolongatie van hun nationale titel.

Nieuwsgierig geworden naar de kunsten van de cheerleaders? Op 18 juni organiseert Partisans Athletics een showcase: een avond waarop alle teams hun routines laten zien. Toegang is gratis. U bent van harte welkom in sporthal ’t Hoogkoor, Koorstraat 1 te Boxmeer. De show begint om 19.30 uur.

Cheerleaden is een veelzijdige sport, waarbij vormen van dans, turnen en acrobatiek worden gecombineerd. Er worden menselijke piramides gebouwd en meisjes de lucht in gegooid. Daarvoor is veel training en concentratie nodig. Voor meer informatie over cheerleading en Partisans Athletics kunt u terecht op www.cheerleadersboxmeer.com of de facebookpagina van Partisans Athletics Cheerleaders.