Deel dit artikel ‹ Terug

Cheerleaders op weg naar Nederlands Kampioenschap

Geplaatst op: donderdag 17 maart 2016


Op 3 april staat voor de cheerleaders van Partisans Athletics uit Boxmeer de tweede wedstrijd van 2016 op het programma. De tips die de jury tijdens de vorige wedstrijd gaf, zijn verwerkt. De afgelopen maanden hebben de jongens en meisjes hard getraind om nog meer spectaculaire stunts te laten zien. Het is de bedoeling om dit keer vijf gouden medailles te veroveren.

De tweede en laatste voorronde van het Nederlands Kampioenschap Cheerleading 2016 vindt plaats in Landstede sportcentrum te Zwolle. De vijf teams van de cheerleading vereniging laten daar aan een kundige jury en een enthousiast publiek uit heel Nederland zien waar ze de afgelopen maanden aan gewerkt hebben.

Op de eerste voorronde afgelopen februari werden drie eerste en twee tweede plaatsen behaald. Een keurig resultaat, maar de cheerleaders gaan voor goud. Vijf keer goud welteverstaan. De bijna veertig jongens en meiden, vanaf 5 jaar, hebben de afgelopen maanden meerdere uren per week getraind om dat waar te kunnen maken. Deelname aan beide voorrondes geeft recht op een plekje in de finale van het NK Cheerleading in juni. Op 3 april zullen we zien of de Boxmeerse cheerleaders op de juiste weg zijn.

Cheerleading is een veelzijdige sport, waarbij vormen van dans, turnen en acrobatiek worden gecombineerd. Er worden menselijke piramides gebouwd en meisjes de lucht in gegooid. Daarvoor is veel training en concentratie nodig. Voor meer informatie over cheerleading en Partisans Athletics kunt u terecht op www.cheerleadersboxmeer.com of de facebookpagina van Partisans Athletics Cheerleaders.