Deel dit artikel ‹ Terug

Boxmeerse cheerleaders op eerste voorronde NK

Geplaatst op: dinsdag 9 februari 2016


De eerste wedstrijd van 2016 is goed verlopen voor de cheerleaders van Partisans Athletics uit Boxmeer. Op carnavalszondag behaalden zij in Zwolle maar liefst drie maal de eerste prijs en twee maal de tweede prijs!!

Met de beoordeling van de jury in de hand kunnen de jongens en meisjes nu toewerken naar een nóg beter resultaat op de tweede voorronde in april.

Op zondag 7 februari vertrokken vijf teams van Partisans Athletics in één grote bus naar het Landstede Sportcentrum in Zwolle. In totaal kwamen daar 34 teams van 10 verenigingen uit heel Nederland op de mat om hun kunsten te laten zien. De meegereisde familieleden en vrienden op de tribune keken hun ogen uit.

Namens Partisans Athletics mocht het allernieuwste team als eerste de mat betreden: Athletics Revolution. Voor het eerst hebben de Boxmeerse cheerleaders in deze leeftijdsklasse (12 tot 16 jaar) ook een zogenaamd co-ed team (met zoals jongens en meisjes). Dat het de eerste keer was dat in deze formatie werd opgetreden, was er echter niet aan af te zien. Het publiek en de jury konden genieten van een spectaculaire routine.

Daarna was het de beurt aan Rob en Mayke in de categorie partnerstunt. Deze twee coaches en Partisans van het eerste uur lieten zien dat ze niet stil hebben gezeten en sinds vorig jaar nóg beter zijn geworden. De toeschouwers lieten hun bewondering blijken met een lang applaus en ook de jury toonde in de beoordeling onder de indruk te zijn.

Vervolgens kwam het tweede juniorenteam achter de schermen vandaan. Ditmaal met alleen meiden tussen 12 en 16 jaar oud. Athletics Elite mag dit jaar de Nederlandse junioren vertegenwoordigen tijdens het Europees Kampioenschap Cheerleading in Wenen. Tijdens de wedstrijd in Zwolle lieten ze nogmaals zien waarom zij het uitverkoren team zijn.

Ook de jongste meisjes van Partisans Athletics mochten hun kunsten laten zien. Voor sommige dames was het de allereerste wedstrijd en dat was natuurlijk wel heel spannend. Maar deze jonge meisjes (5 t/m 11 jaar) lieten een onvergetelijke indruk achter. Het is heel bijzonder wat zij op deze leeftijd al laten zien.

Als hekkensluiter kwam het senior co-ed team de vloer op: Partisans Athletics (16 jaar en ouder). Ook zij mogen Nederland vertegenwoordigen op het EK. Met een spetterende routine kregen deze jongens en meiden alle handen op elkaar.

Na het laatste optreden was het wachten op de prijsuitreiking. Zouden de inspanningen beloond worden met een prijs? Team Athletics Revelution werden eerste, Athletics Elite tweede, Little Athletics eerste, Partnerstuntkoppel Rob & Mayke eerste en Partisans Athletics coed tweede. Naast een aantal punten krijgen alle teams van de jury ook tips om op de volgende wedstrijd nog beter te presteren. Met die kennis in de hand gaan alle teams er nu hard aan werken om tijdens de volgende voorronde, op 3 april, nog spectaculairdere routines neer te zetten. Ook nieuwsgierig geworden hoe het is om met deze teamsport mee te doen? Check op www.cheerleadersboxmeer.com en doe ook mee!