Deel dit artikel ‹ Terug

40 jaar kienen voor verenigingen in Mill

Geplaatst op: dinsdag 20 januari 2015


Jubileum woensdag 28 januari in Grandcafé ’t Lagerhuis

Op woensdagavond 28 januari staat er een speciale kien-avond op het programma in Grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg 9 in Mill. Die avond wordt er namelijk stil gestaan bij het 40-jarige jubileum van deze activiteit. Speciaal rond dit jubileum zijn er die avond extra prijzen en
enkele verrassingen voor de deelnemers. Het kienen start om 20.00 uur en de zaal gaat om 19.00 uur open.

Het begon allemaal 40 jaar geleden in café v.d. Vorle aan de Hoogstraat. Dat café werd vervolgens ’t Ploegske en daarna de Klijne Jan. Van begin af aan werd het kienen georganiseerd om de kas van verenigingen te spekken. Dat is in die 40 jaar niet anders geworden. Want tot op de dag van vandaag wordt de opbrengst van het kienen verdeeld onder verenigingen die zich hiervoor aan hebben gemeld. Dat zijn op dit moment zo’n 10 verenigingen.

Wat wel anders is tegenover 40 jaar geleden is de locatie. Want toen zo’n 11 jaar geleden de Klijne Jan de deuren sloot verhuisde het kienen naar Grandcafé ’t Lagerhuis. Onlangs werd daar de 150e kien-avond gehouden. Elke woensdagavond is het kienen bij ’t Lagerhuis en vanuit de hele regio komen belangstellenden hiervoor naar Mill. Per avond zijn er zo’n 30 rondes waarmee men kans maakt op geldprijzen. Een grote kaart kost er 10 euro, maar deelnemers kunnen ook kiezen voor een kleinere kaart, die uiteraard wat goedkoper is.

Alle belanghebbende verenigingen nodigen u van harte uit ook een avondje te komen kienen. Dat kan uiteraard alle woensdagavonden, maar op woensdag 28 januari is er door het jubileum meer te winnen dan op de andere avonden. De zaal gaat om 19.00 uur open en het kienen start er om klokslag 20.00 uur.

Voor meer informatie bel tel. 0485-470737
www.lagerhuismill.nl