Deel dit artikel ‹ Terug

"Dansen op Drijfzand" wordt alleen maar completer

Geplaatst op: donderdag 6 januari 2022


In januari zou ‘Dansen op Drijfzand’ van het Boxmeerse Muziekcollectief Zand&Grind in première gaan in Schouwburg Cuijk. De voorstelling is vanwege de coronamaatregelen uitgesteld naar september 2022, maar de muzikanten blijven positief. De repetities gaan door én er is al een vervolg in de maak.


Het uitstellen van de voorstellingen is voor Zand&Grind geen reden om te stoppen met werken aan de productie, vertelt Peter Verdijk, gitarist en zanger van het collectief. “Tijdens de repetities werken we door om van ‘Dansen op Drijfzand’ een prachtige voorstelling te maken.”


Extra repetitietijd

Het thema, ‘Dansen op Drijfzand’, staat voor de kluwen aan veranderingen, onzekerheden, maar ook de nieuwe mogelijkheden die de afgelopen tijd beheersten. Veertien schrijvers, zowel leden van Zand&Grind als gastauteurs, lieten hier hun licht over schijnen. 

De voorstelling is al helemaal af, vertelt Verdijk, maar ze benutten de extra repetitietijd om de arrangementen uit te breiden. “Het stuk wordt alleen maar completer. Zo hopen we alsnog een nieuwe trombonist te vinden voor onze blazerssectie. Dat was anders op korte termijn niet meer gelukt.”


Nieuw repertoire

De leden van Zand&Grind zitten niet stil. Verdijk: “We zijn met dezelfde club ook al begonnen met een opvolger van ‘Dansen op Drijfzand’, want we willen niet een half jaar lang steeds dezelfde liedjes repeteren.

Daarnaast werken we samen met een groep verschillende muzikanten ook aan een liedjesprogramma, zonder rode draad dit keer, met Nederlandse teksten van de schrijver Arno Siebers. Zo blijven we gelukkig, scherp, enthousiast en dus goed bezig.”


De voorstelling ’Dansen op Drijfzand’ is te zien op vrijdag 16 septemberzaterdag 17 september en zondag 18 september 2022 in Schouwburg Cuijk. Kaarten zijn te bestellen op schouwburgcuijk.nl